Pazitorii Pragului la Patrauti

Pazitorii Pragului la Patrauti

Editura
An publicare
2018
Nr. Pagini
124
ISBN
9786069100905

Descriere

Alcatuiti din trup si suflet, noi oamenii suntem o veriga de legatura intre lumea materiala si lumea spirituala. Simturile ne leaga zilnic de pamant. Emotiile insa ne demonstreaza de mai multe ori in viata ca nu suntem din lumea aceasta!

Intruparea si Invierea lui Hristos Dumnezeu raman cele mai solide argumente ale faptului ca viata pe acest pamant se implineste spiritual, prin invierea noastra alaturi de Hristos. Darurile Duhului Sfant, inaugurate dupa inaltarea la Ceruri a lui Hristos Dumnezeu si om, sustin viata misterica a Bisericii si experimentarea invierii alaturi de Hristos inca de pe acest pamant.

Doua mijloace materiale importante in practicarea Sfintelor Taine sunt (1) icoana intiparita cu chipul lui Dumnezeu intrupat si (2) lacasul de cult, construit ca un prag intre pamant si Cer. Va invit sa descoperim impreuna cum intelegea Sfantul Voievod Stefan al Moldovei sa zideasca Poarta a Cerului,  dar mai ales sa incercam sa aflam cum am putea noi sa valorizam spiritual si cultural zestrea mostenita de la Stramosi. - Pr. Gabriel Herea

Pe aceeași temă

Gabriel Dinu Herea

Gabriel Dinu Herea

Gabriel Dinu Herea