Delicii chinezești

Delicii chinezești

Descriere

Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendida cultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in calitate de parte integranta a culturii chineze, se poate mandri cu o istorie indelungata si bogata. Gastronomia chineza, dimensiune valoroasa a mostenirii culturale chineze, este cunoscuta in lumea intreaga, atat pentru talentele culinare speciale pe care le presupune si pentru aromele sale atat de diverse, cat si pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvolta si populariza cultura gastronomica traditionala chineza si pentru a-i ajuta pe prietenii nostri straini sa inteleaga mai bine arta bucatariei chinezesti, autorul combina bucataria traditionala chineza cu obiceiurile culinare malaieziene.   Cartea de fata se imparte in trei parti, incluzand un rezumat al gastronomiei chinezesti, si cuprinzand opt tipuri de bucatarii, cu texte detaliate si ilustratii atractive. Selectia preparatelor a avut in vedere atat materialele brute utilizate, cat si condimentele care dau gusturile. Datorita punerii in evidenta a metodelor „bucatariei verzi” si a fezabilitatii acestora, cartea este potrivita pentru oricine care simte placerea de a gati.   Maestrul bucatar chinez Li Xin, Profesor Asociat si Vice-presedinte al Scolii de Turism si Arte Culinare din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie aceasta carte. Cartea a fost tradusa in limba engleza de catre Domnul Xiong Yuan, Lector la Scoala de Studii Internationale din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang. Cultura gastronomica, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, ca si standardele cantitative prescrise in aceasta carte au fost stabilite de catre Dl. Yang Liu, Presedinte al Asociatiei Mondiale a Gastronomiei Chineze, si de catre Dl. He Yeke, Secretar General al Asociatiei Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, in urma unor atente dezbateri profesionale. Fragment din cartea de bucate "Delicii chinezesti" de Li Xin: "Galuste prajite   Categorie: Fainoase Ingrediente principale: 250g faina, 400g carne tocata de porc Condimente si ingrediente secundare: 15g ceapa verde, 5g ghimbir, 5g sos de soia, 5g sare, 5g aroma de pui, 3g zahar, 35g ulei   Mod de preparare Turnati apa calduta peste faina, framantati, faceti un aluat moale si puneti-l deoparte. Puneti carnea tocata de porc intr-un castron, adaugati sosul de soia, sarea, zaharul, ceapa verde, ghimbirul si 35g de apa, amestecati pana la omogenizare, cu betigase chinezesti. Utilizati un cutit pentru a presa aluatul, taiati-l in bucati, faceti niste aluaturi mai mici, rotunde si turtite, cu diametrul de 7cm, cu ajutorul facaletului.  Luati pe rand cate o rondela de aluat, puneti umplutura din tocatura de porc si inchideti galusca. Turnati ulei intr-o craticioara cu coada, introduceti galustele si prajiti-le pana cand partea de dedesubt devine aurie-maronie. Apoi, adaugati o cantitate mica de apa, acoperiti cu capacul si lasati sa fiarba pana seaca apa. Garnisiti cu ceapa verde, inainte de a servi.   Caracteristici: Partea de jos a preparatului are o culoare aurie-maronie, iar textura este moale si alba. Umplutura este aromata si savuroasa, lasand in gura un gust placut, fraged si crocant. Secrete: In timp ce prajiti galustele, asigurati-va ca partea de dedesubt se face auriemaronie, ca sa obtineti efectul crocant. Nu puneti prea multa apa, altfel, galustele nu vor fi rezistente. Valori nutritionale: Preparatul contine aproximativ 2440kcal, 81g proteine, 152g grasimi si 190g carbohidrati. Preparatul este bogat in proteine si carbohidrati."

Pe aceeași temă

Li Xin