Detoxifierea ficatului in 9 zile

Detoxifierea ficatului in 9 zile

Descriere

Detoxifierea ficatului in 9 zile dupa metoda revolutionara Holford Organismul omului modern, solicitat constant de regimul de viata agresiv si alert, are nevoie de perioade de relaxare si de curatire. Metoda Holford pentru detoxifierea organismului in doar noua zile va ofera solutia perfecta, bine tintita si usor de aplicat, pornind de la cele mai recente descoperiri in domeniul medicinei. Rezultatele sunt garantate: pierdere in greutate, mai multa energie, un ten mai luminos, dar si o minte mai limpede - si nu in ultimul rand, o stare generala excelenta, atat la nivel fizic, cat si psihic. Metoda este simpla si foarte eficienta: renuntati la cele cinci obiceiuri proaste, adoptati alte cinci obiceiuri bune si urmati o dieta de noua zile, cu mese usoare, dar gustoase. In finalul cartii veti gasi si retete recomandate de autori pentru cele noua zile, alaturi de suplimente speciale care pot contribui la detoxifiere.   Patrick Holford, unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti din Marea Britanie, a fondat in 1984 Institute for Optimum Nutrition din Londra. Cartile lui, 22 la numar, s-au vandut in peste un milion de exemplare in 30 de tari. Printre cele mai cunoscute se numara New Optimum Nutrition Bible si The Holford Low-GL Diet. Fiona McDonald Joyce este terapeut nutritionist si consultant gastronomic. Fragment din cartea "Detoxifierea ficatului in 9 zile" de Patrick Holford: "Mentinerea unui echilibru corect   Ultimul factor-cheie pentru sprijinirea cailor de detoxifiere este mentinerea echilibrului acid-bazic din organism. Echilibrul corect este acela in care nivelul de aciditate nu este prea ridicat. Metabolizarea alimentelor lasa in urma reziduuri care pot afecta aciditatea si alcalinitatea corpului. In functie de compozitia chimica a alimentelor metabolizate („cenusa" ce rezulta), alimentul cu pricina este cotat ca declansator de acizi sau de baze. Insa acest lucru nu coincide cu aciditatea imediata a alimentelor. De exemplu, portocalele sunt acide datorita continutului lor de acid citric, insa acidul citric se metabolizeaza complet, iar efectul consumului de portocale este alcalinizarea organismului; astfel, portocalele sunt clasificate drept alimente care duc la formarea bazelor. Proteinele sunt alcatuite din aminoacizi si contribuie la formarea acizilor. Alimente precum fructele si legumele au un continut ridicat de potasiu si magneziu. Aceste alimente, alaturi de seminte si nuci, sunt, de asemenea, bogate in calciu. In organism au un efect mai mult bazic, deoarece mineralele pe care le contin sunt alcaline. Corpul poate sa compenseze, pastrand nivelul corect al pH-ului din sange, insa dietele care contin un exces de alimente care provoaca formarea acizilor nu sunt recomandate. Dieta de noua zile pentru detoxifierea ficatului este bazata pe alimente care contribuie la formarea bazelor, inclusiv foarte multe fructe si legume proaspete. Aproape 80% din dieta este formata din alimente care contribuie la formarea bazelor si 20% din alimente care contribuie la formarea licizilor."

Pe aceeași temă

Patrick Holford