Intareste-ti sistemul imunitar. Ghid pentru combaterea infectiilor si prevenirea bolilor


Descriere

Cu totii putem preveni bolile si ne putem lupta cu infectiile folosind un medicament simplu, dar foarte eficient, si anume alimentatia. intelegerea nutritiei si suplimentarea corecta a dietei este cheia intaririi sistemului imu-nitar. in ziva de astazi, sistemul nostru imunitar se confrunta cu un numar sporit de inamici, precum stresul, poluarea, pesticidele si aditivii alimentari. in aceasta carte, expertii Jennifer Meek si Patrick Holford va arata cum sa va confruntati cu aceste provocari pentru a combate infectiile in mod natural, pentru a castiga razboiul cu racelile si gripa, pentru a va scadea potentialul alergic, a va proteja de cancer si a va imbunatati starea generala a sistemului imunitar. Usor de citit si practic, volumul de fata va va ajuta sa va feriti de boala si sa va simtiti bine.

PATRICK. HOLFORD, unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti din Marea Britanie, a fondat la Londra, in anul 1984, Institute for Optimum Nutrition si este, de asemenea, directorul fundatiei Food for the Brain. Aflate in topul celor mai vandute ghiduri despre nutritie, cartile sale au fost publicate in 30 de tari si in 15 limbi diferite. De acelasi autor, la Editura Litera au aparut: Alergii alimentare - prevenire, depistare, tratare (coautor dr. James Braly), Detoxifierea ficatului in 9 zile - dupa metoda revolutionara Holford (coautor Fiona McDonald Joyce), Reteta natatti perjecte schimbat viata in 6 sapta mani, Ghid pentru o piele frumoasa si sanatoasa (coautor Natalie Savona), Spune NU cancerului (coautor Liz Efiong), imbunateste-ti digestia.


Fragment:

"Exercitiile fizice si sistemul imunitar
Exista numeroase metode prin care ne putem mentine sistemul imunitar in forma si sanatos, reducand astfel pericolul de boli si de imbatranire prematura. Cheia tuturor acestor metode, printre care se numara si exercitiile fizice, este ECHILIBRUL: un numar redus de exercitii fizice slabeste sistemul imunitar, in vreme ce excesul reprezinta, de asemenea, un puternic imunosupresor. Iata de ce atat de multi sportivi de elita se imbolnavesc usor si, uneori, nu mai pot evolua in competitii.

De ce sunt importante exercitiile fizice?

Dupa cum am explicat in Capitolul 4, sistemul limfatic se bazcaza pc contractiile musculare, care pun in miscare limfa. Limfa este mai grea atunci cand contine multe grasimi, asa ca alimentatia bogata in grasinli si lipsa exercitiilor fizice constituie reteta pcntru un sistem imunitar inert si ineficient. Se stie ca exercitiile imbunatatesc profilul grasimilor din sange. De asemenea, intaresc inima, reduc frecventa pulsului in starea dc repaus si contribuie la starea de bine, determinand eliberarea unor substante chimice asemanatoare hormonilor, numite endorfine. Exercitiul riguros disperseaza corticosteroizii produsi in timpul stresului; daca se nu intampla acest lucru, timusul si nodulii limfatici se micsoreaza., reducand productia de interferon si celule T. Miscarea imbunatateste circulatia, marind astfel cantitatea de oxigen de la nivelul tesuturilor si favorizand eliminarea reziduurilor toxice. Sportivii profesionisti, al caror antrenament este conceput cu atentie ca sa fie pe masura capacitatii lor, au un sistem imunitar mai puternic. Potrivit doctorului Michael Colgan, de la Institutul Colgan de Stiinta. Nutritionala:

Sportivii de performanta perfect sanatosi prezinta un numar mai mare de celule ucigase (NK), precum si un nivel mai ridicat de activitate a celulelor ucigase decat persoanele sedentare. De asemenea, au un nivel sporit de monocite. Studiile efectuate pe animale si pe oameni arata ca programele de antrenament, concepute cu atentie, pentru a oferi un nivel potrivit de stres, cat sa provoace sistemul imunitar, insa nu atat de mult incat sa il copleseasca, au ca rezultat o imunitate mai buna."

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit