Pâinea, aliment și simbol
Descriere
Painea, aliment si simbol. Experienta sacrului, a cercetatoarei Varvara Buzila este primul volum din colectia dedicata studiilor de specialitate despre gastronomie a editurii GastroArt. Volumul reprezinta un studiu entografic aprofundat despre paine si aluaturi ritualice prezente in obiceiul de consum al romanilor. Editarea acestuia face parte din proiectul hartapainii prin care incercam sa cartografiem retetele traditionale de la noi si sa construim o istorie a painii, cerealelor, moraritului si panificatie in Romania. Faina, apa, sare, maia, moara, framantata, aleasa, plamadita, dospita, modelata, coapta, rupta, taiata, crocanta, frageda, rumena, elastica, aburinda, rotunda, lunguiata, aplatizata, impletita, gustoasa, hranitoare, proaspata, alba, neagra, intermediara, grau, secara, orz, vatra, test, cuptor, anafura, paine. - Cosmin Dragomir, GastroArt