Elias şi spioana cărturarilor. O torță în noapte - PB (vol. II)


Descriere

O torta in noapte. Al doilea volum din seria Elias si spioana Carturarilor
 
Elias si Laia fug ca sa scape cu viata. Soldatii sunt pe urmele lor in timp ce parasesc Serra si se indreapta spre adancurile Imperiului. Laia e hotarata sa patrunda in Inchisoarea Kauf, cea mai temuta temnita din tinut, ca sa-si salveze fratele din mainile caruia sta salvarea Carturarilor. Elias e hotarat s-o ajute pe Laia, chiar daca asta ar insemna s-o faca cu ultimele lui puteri. Dar forte intunecate, umane sau venite din alte sfere, li se impotrivesc. Cei doi trebuie sa fie mereu cu-n pas inaintea inamicilor: cruntul Comandant, sangerosul Imparat Marcus, sadicul Gardian-sef al inchisorii sau, vai!, Helene Aquilla, buna prietena a lui Elias, care are de dus la capat o misiune teribila in noul ei rol de mare Sfrancioc al Imperiului: sa-i gaseasca pe tradatorul Elias Veturius si pe sclava Carturareasa care l-a ajutat sa scape si... sa-i omoare pe amandoi.

O continuare excelenta a unei serii construite anume pentru fanii literaturii fantasy politice si sangeroase actuale, care se distinge prin universul ei deosebit. - Kirkus Reviews

Fragment din cartea "Elias si spioana Carturarilor II: O torta in noapte" de Sabaa Tahir:

"Zambetul Comandantului este un vierme gras si palid. Desi o vad doar o clipa inainte ca Elias sa ma zoreasca afara din piata insangerata, ma trezesc incapabila sa mai scot vreo vorba.
Alunec, am cizmele inca pline de sangele macelului din tunel. Ma gandesc la chipul lui Elias de dupa aceea - la sila din ochii lui - si ma cutremur. Voiam spun ca a facut ce trebuia ca sa ne sal.veze. Dar n-am izbutit sa dau drumul cuvintelor. Macar asa am reusit nu vomit.
Aerul e plin de zgomotele suferintei - Razboinici si Carturari, adulti si copii, se amesteca toti in marea de urlete. Abia daca le aud, concentrata cum sunt sa ma feresc de sticla sparta si de cladirile in flacari care se prabusesc pe strazi. Ma uit de zece ori peste umar, asteptandu-ma sa vad ca ne urmareste Comandantul. Ma simt brusc fata care eram acum o luna. Fata care si-a abandonat fratele in inchisoarea Imperiului, fata care scancea si suspina dupa ce fusese batuta cu biciul. Fata lipsita de curaj.
Cand te cuprinde frica, ajuta-te in lupta de singurul lucru mai puternic, mai indestructibil: sufletul. Inima. Aud vorbele pe care mi le-a spus ieri fierarul Spiro Teluman, prietenul si mentorul fratelui meu.
Incerc sa-mi transform frica in stimulent. Comandantul nu este infailibil. Poate ca nici nu m-a vazut - fiul ei ii absorbea toata atentia. I-am mai scapat o data. O sa-i scap din nou. 
Ma inunda adrenalina, iar cand cotim de pe o strada pe urmatoarea, ma impiedic de un morman de moloz si cad cat sunt de lunga pe pavajul innegrit de funingine. Elias ma ridica in picioare cu usurinta, de parca as fi din fulgi. Se uita inainte, in spate, la ferestrele si acope-risurile din jur, ca si cum s-ar astepta sa-si vada mama aparand de undeva in orice clipa."

Comanda Cartea



Termeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.