Super food pentru toată familia

Super food pentru toată familia

Descriere

• Micul dejun • Retete rapide • Retete clasice sanatoase • Salate • Curry & Tocanite • Preparate la cuptor • Paste & Risotto • Supe • Trucuri in bucatarie   Jamie Oliver este un fenomen global in domeniul culinar si al campaniilor pe aceasta tema. In cei 19 ani de cariera, ca vedeta de televiziune si autor de carti, a convins milioane de oameni sa indrageasca gatitul, alegand mancaruri delicioase, proaspete, preparate integral acasa. Prin intermediul organizatiei lui, Jamie conduce o adevarata revolutie gastronomica pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii si de a mentine sanatatea si bunastarea tuturor prin intermediul unei alimentatii corecte.   Jamie a inceput sa gateasca in localul parintilor sai, The Cricketers, din Clavering, in Essex, pe cand avea opt ani. Dupa absolvirea scolii, si‑a inceput cariera de chef, ajungand la River Cafe, unde a fost remarcat de o companie de productie TV, astfel nascandu‑se seria de notorietate Bucatarul se dezbraca... de secrete.   In 2001, Jamie a parasit televiziunea pentru a‑si deschide primul restaurant Fifteen, la Londra, fapt care a marcat inceputul unui vast experiment, desfasurat de peste 15 ani, consacrat formarii tinerilor fara un loc de munca in meserii din industria cateringului. Cativa ani mai tarziu, a initiat o ampla miscare in vederea imbunatatirii meniurilor in cantinele scolare din Marea Britanie, rezultatul constand intr‑o schimbare uriasa – si durabila – in intregul sistem alimentar din invatamant. De atunci, campaniile nationale si internationale ale lui Jamie au continuat sa revolutioneze modul de a se hrani al oamenilor – mai mult, sa stimuleze forurile guvernamentale si industria de profil in introducerea de masuri salutare privind educatia alimentara si sanatatea publica. Toate activitatile lui comerciale incearca sa defineasca si sa promoveze noi standarde, mai bune, mai echilibrate, in sfera nutritiei.   Restaurantele lui de succes includ Barbecoa si lantul Jamie’s Italian, situate atat in Marea Britanie, cat si in alte tari. Iar numeroasele sale produse alimentare ori ustensile de bucatarie au devenit faimoase pretutindeni in lume.   Jamie se afla in contact permanent cu publicul prin mijlocirea internetului, creand lucruri originale si oferind indrumari pe site‑ul jamieoliver.com, pe canalele personale YouTube si pe tot mai multe si variate platforme sociale. A publicat pana in prezent 20 de carti de bucate, toate bestselleruri, insotite de emisiuni TV. Jamie locuieste la Londra si in Essex, impreuna cu sotia sa, Jools, si copiii lor. Fragment din cartea "Super food pentru toata familia" de Jamie Oliver: "Dragii mei, asta mi-ati declarat ca va doriti de la retetele dintr-o carte de bucate pentru voi si cei dragi - si exact asta este ceea ce va ofer in paginile urmatoare! Practic, am ales o serie de retete clasice preferate de membrii oricarei familii, apoi le-am gatit, le-am rescris, le-am testat si redactat in asa fel incat sa fiu sigur ca se incadreaza in filozofia mea privitoare la super-food. Ce vreau sa spun? Ei bine, acest fapt garanteaza nu numai ca veti avea parte de mese incantatoare pentru papilele gustative, dar si ca toate preparatele sunt foarte satioase si perfect echilibrate nutritional - asadar, va vor asigura o alimentatie corecta si va vor umple de energie.  Expresia „mancare pentru familie" are alta semnificatie pentru fiecare dintre noi. In ce ma priveste, inseamna hrana care alina, incalzeste si entuziasmeaza, facuta pentru a fi impartita din tot sufletul, insa pentru unii poate insemna si mancare nesanatoasa. Nu veti gasi asa ceva in cartea de fata! Aici sunteti incurajati sa va bucurati de feluri minunate ce va hranesc adecvat zi de zi, fie ca le savurati singuri, fie impreuna cu familia ori cu prietenii. Veti descoperi o multime de idei inspirate pentru preparatele de la micul dejun - toate delicioase si avand sub 400 de calorii -, precum si un capitol bonus cu trucuri in bucatarie, de unde veti afla ce puteti pregati in avans, incat sa aveti un as in maneca numai bun de etalat atunci cand masa trebuie sa fie gata cat mai iute. Celelalte capitole - de la „Retete rapide" la „Paste & risotto", de la „Preparate la cuptor" la „Curry & tocanite" - va vor fi un ajutor nepretuit cand veti gati pentru pranz si cina. Toate retetele din urma se limiteaza la 600 de calorii, asa ca, daca faceti alegeri diversificate de la o zi la alta, sunteti pe drumul cel bun (vezi p. 244). Preparand delicii culese din carte de trei sau patru ori pe saptamana, va asigur ca impactul va fi unul benefic asupra sanatatii voastre si a familiilor voastre. La fiecare reteta, v-am indicat informatii nutritionale ce v-ar putea interesa, iar in cazul mancarurilor pentru pranz si cina m-am asigurat ca exista minimum doua portii de legume si fructe intr-o farfurie. Si, credeti-ma, am gandit toate felurile de mancare astfel incat sa-i dea mesei un plus de bunatate si stralucire! Ca si in alte carti ale mele recent aparute, am realizat singur fotografiile preparatelor - asta mi-a permis sa ajustez pe alocuri ingredientele, metodele si tehnicile, ca sa aduc retetele cat mai aproape de perfectiune. Incluzand la final si o vasta sectiune referitoare la sanatate si la starea de bine dobandite gratie hranei, am nadejdea ca volumul pe care il tineti in mana va va inarma cu tot ce va trebuie, voua si familiilor voastre, pentru a fi in cea mai buna forma si pentru a trai o viata indestulata, fericita."  

Pe aceeași temă

Jamie Oliver