Iubire amară


Autor:
Etichete:
Editura:

An Aparitie:
2018
Nr Pagini:
176
ISBN:
9786069781609
BDCID:
00038864

Descriere

In Iubire amara vocea Elenei Ferrante are o forta nemaiintalnita. - The New York Times

 
Plasat in Napoli, romanul de debut al Elenei Ferrante spune o poveste despre mame si fiice si despre manunchiul complicat de minciuni, emotii si amintiri care le leaga. In urma mortii premature si misterioase a mamei sale, Delia porneste intr-o calatorie initiatica pe strazile intortocheate si sufocante din Napoli, orasul ei natal, cu dorinta de a afla adevarul despre familia sa. Cateva telefoane stranii o conduc catre descoperiri tulburatoare si neasteptate despre ultimele zile ale mamei sale. Iubire amara este o explorare inedita a obsesiilor si preocuparilor care ne framanta pe multi dintre noi si ale caror raspunsuri milioane de cititori din intreaga lume le regasesc in cartile extraordinare ale Elenei Ferrante.
 
Un roman extrem de indraznet, migalos construit. - The New Yorker
 
Un tur de forta. Iubire amara face o analiza necrutatoare a psihicului feminin aflat sub asediu si confirma reputatia Elenei Ferrante drept una dintre cele mai bune romanciere italiene contemporane. - Seattle Times
 
Intr-o poveste alerta si plina de suspans, Delia examineaza relatia cu mama ei, scotand la iveala amintiri si secrete ingropate adanc in copilarie si impacandu-se cu un trecut impregnat de gelozie si violenta… Iubire amara este un roman autentic si zguduitor. - Library Journal
 
Inca de la aparitia romanului Prietena mea geniala, care deschide Tetralogia Napolitana, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformandu-se in asa-numita „Febra Ferrante". Este considerata una dintre autoarele contemporane cele mai convingatoare, o stilista desavarsita, cu o intuitie artistica iesita din comun, care a castigat admiratia mai multor scriitori celebri – Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud – si a unor critici importanti: James Wood, John Freeman, Eugenia Williamson etc. Dar, fara indoiala, primirea cea mai calduroasa a avut-o din partea cititorilor, care au descoperit o autoare ce vorbeste intr-un stil plin de frumusete si forta despre sentimentul de apartenenta la un loc, despre relatiile umane, dragoste, familie si prietenie. 

Iubire amara este romanul de debut al Elenei Ferrante, ecranizat de Mario Martone in 1995 si distins cu numeroase premii ale industriei cinematografice. La Editura Pandora M au aparut toate volumele Tetralogiei Napolitane: Prietena mea geniala, Povestea noului nume, Cei care pleaca si cei ce raman si Povestea fetitei pierdute, romanul Fiica ascunsa, precum si cartea pentru copii Noaptea pe plaja.
Povestea fetitei pierdute a fost nominalizata la Man Booker Prize (2016) si a primit Medalia de Aur pentru fictiune in cadrul Independent Publisher Book Awards (2016).

Autor recomandat de Vasile Ernu in cadrul proiectului Libris, "Oameni si carti".

Fragment din cartea "Iubire amara" de Elena Ferrante:

"Am ajuns cu taxiul la cimitir, cat sa apuc sa vad sicriul coborand intr-o cuva de piatra gri, care a fost apoi umpluta cu pamant. Surorile mele au plecat cu masina, imediat dupa ingropare, cu sotii si flii lor. Abia asteptau sa se intoarca acasa si sa uite. Ne-am imbratisat si ne-am promis sa ne revedem curand, dar stiam ca asta n-o sa se intample. Urma, cel mult, sa vorbim de cateva ori la telefon ca sa masuram, cand si cand, procentul crescand de instrainare reciproca. Locuiam toate trei, de ani de zile, in orase diferite, fiecare cu viata ei si cu un trecut comun care nu ne era pe plac. In rarele ocazii in care ne vedeam preferam sa tinem sub tacere tot ce aveam sa ne spunem.
Odata ramasa singura, m-am gandit ca unchiul Filippo o sa ma invite acasa la el, unde fusesem oaspete in zilele precedente. Dar n-a facut-o. Il anuntasem dimineata ca trebuia sa merg acasa la mama mea, sa strang putinele obiecte dragi, sa anulez contractul de inchiriere, de lumina, de gaz, de telefon; iar el, probabil, se gandise ca era inutil sa ma invite. S-a indepartat fara sa-si ia ramas-bun, adus de spate, cu mersul tarsait, consumat de arteroscleroza si de acel neasteptat vartej de vechi resentimente care-l faceau sa scuipe jigniri bizare. 
Astfel ca am fost uitata pe strada. Rudele numeroase se retrasesera spre periferiile de unde venisera."

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit