Berea artizanală. Ghidul complet al berarului amator
Descriere
Fabricarea artizanala a berii are o veche traditie. Timp de secole, s-a asimilat in multe locuri cu „activitatea casnica zilnica”, la fel cum era coacerea painii. Redescoperita la noi in anii 80, dupa ce legislatia a devenit mai toleranta, se bucura de o audienta in crestere constanta – recent si sub sloganul „Berea Craft”, careia autorul ii dedica un intreg capitol, deoarece accentueaza diversitatea si creativitatea in acest domeniu. Berea nu e chiar atat de greu de fabricat. Insa, inainte de toate, este fascinant sa vezi cum, cu doar cateva ustensile si cu inca si mai putine ingrediente, se pot „fierbe” o multitudine de beri pline de nuante (blonde, brune, efervescente, gustoase etc.). Este o experienta speciala sa cunosti intreaga paleta de beri naturale, cu gust amplu si nealterat – si asta doar cu cheltuieli reduse. Manualul de fata, bogat ilustrat, ofera numeroase sugestii si informatii: • De la orz la bere – cum functioneaza?• Metodele de fierbere – procedeul de brasaj sau cel cu extract, diferentele, modul de lucru.• Ce ustensile ii sunt necesare berarului?Instrumentele clasice si cele foarte noi.• Fabricarea berii acasa – explicata si inregistrata pas cu pas. Cu peste 100 de retete de bere, alese din intreaga lume, modificate special pentru a fi preparate intre proprii patru pereti. Incepand cu prezenta editie, aceasta carte de specialitate devine manualul oficial si ghidul cursului de certificare "Berar artizanal (IHK)", care va fi oferit in viitor de IHK (Camera de Comert si Industrie) in Oberfranken Bayreuth si se va desfasura in Kulmbach.