Sinaxarul sfintilor romani pentru copii

Sinaxarul sfintilor romani pentru copii

Editura
An publicare
2015
Nr. Pagini
208
ISBN
6422839006376
Categorii

Descriere

Proiectul editorial, dedicat copiilor, parintilor si cadrelor didactice, cuprinde vietile tuturor sfintilor romani inclusi in Calendarul ortodox roman, viata fiecarui sfant fiind inserata in carte in ordine calendaristica, de la 1 septembrie, inceputul Anului nou bisericesc.
Autoarea textului, Narcisa-Mihaela Cada, a tinut cont in realizarea povestirilor de caracteristicile de varsta ale copiilor scolari, punand accentul pe portretul moral si pe rolul pe care l-au avut sfintii in viata Bisericii si dand dinamism povestirilor prin dialog. Deoarece nu toti termenii religiosi au putut fi explicati in interiorul textului, la sfarsitul cartii se gaseste un mic dictionar.
Prin Sinaxarul sfintilor romani pentru copii aveti acum ocazia sa aflati cum au devenit „prieteni ai lui Hristos” crestinii de pe teritoriul tarii noastre. Chiar daca unii dintre ei au trait in perioada cand Romania avea alte granite decat cele de astazi, ei sunt numiti romani. Altii, desi nu s-au nascut pe teritoriul tarii noastre, au avut o contributie foarte importanta in viata bisericeasca de aici si sunt, de asemenea, cinstiti de Biserica Ortodoxa Romana ca sfinti romani. Totodata, autoarea a considerat importanta prezenta in aceasta carte a vietii Sfantului Apostol Andrei, „Ocrotitorul Romaniei”, cel care a adus pe meleagurile noastre credinta cea adevarata.
Prin aceasta carte va indemnam sa porniti, de ce nu, si voi, pe calea desavarsirii in Hristos! Pe parcursul lecturii, va vor insoti si ilustratiile realizate de Ani-Eliza Busuioc, care au infrumusetat si au dat culoare textului.

Pe aceeași temă

Narcisa Mihaela Cada