Antologie de texte esentiale pentru istoria gastronomiei romanesti

Antologie de texte esentiale pentru istoria gastronomiei romanesti

Editura
An publicare
2019
Nr. Pagini
244
ISBN
2000000912653
Categorii

Descriere

Pana de curand, nici vorba nu era despre o gastronomie identitara romaneasca, necum despre o istorie a acesteia. Identitatea gastrono nica a romanilor a fost adeseori denigrata (chiar terfelita, as spune) de insisi reprezentantii ei (nume mari ale bucatariei romanesti contemporane) pana recent, cand trend-ul s-a schimbat aproape brusc - si nu fara influenta noilor tendinte gastronomice occidentale: revigorarea slow-cooking-ului, glocalizarea, directivele UE privitoare la cultivarea identitatii culinare, eforturile - incununate de succes - ale unor tari (Franta, Mexic) ce si-au inscris gastronomia nationala in Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial etc. - Cristina Elena Andrei

Pe aceeași temă

Cristina Elena Andrei

Andreea Florina Mateescu,Mihaela Mineran,Laura Cristina Carcia,Elena Panaite Jitianu,Ed. coord. de: Vasile Bozesan Autori: Laura-Cristina Carcia,Elena Panaite-Jitianu

Elena Panaite Jitianu,Mihaela Mineran,Andreea Florina Mateescu,Laura Cristina Carcia