Mintea tulburată. Ce ne spun ciudățeniile creierului despre noi înșine


Autor:

Etichete:

Editura:
Polirom - 2020 - 384 de pagini

ISBN:
9789734680436
BDCID:
00366713

Descriere

Mintea tulburata. Ce ne spun ciudateniile creierului despre noi insine

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina 2000
 
Eric R. Kandel, unul dintre cei mai importanti specialisti in neurostiinte din lume, face o neobisnuita incursiune in universul enigmatic al creierului, aratind ce ne dezvaluie tulburarile mintale despre natura umana. Pe baza cercetarilor sale inovatoare si a lucrarilor altor experti, el incearca sa raspunda la una dintre cele mai dificile intrebari cu care ne confruntam: cum apare mintea din materia fizica a creierului? Cei 86 de miliarde de neuroni cerebrali comunica intre ei prin cele mai fine conexiuni, care ajung uneori sa fie alterate sau chiar intrerupte. In felul acesta, procesele din creier care dau nastere mintii pot fi afectate, ducind la tulburari precum autismul, depresia, schizofrenia, boala Parkinson sau tulburarea de stres posttraumatic. Studiul acestor afectiuni si explorarea potentialelor lor tratamente ne pot ajuta sa intelegem mai bine felul in care creierul produce experientele si capacitatile noastre fundamentale – gindurile, sentimentele, comportamentele, memoria si creativitatea.
 
Captivanta... Foarte bine construita, naratiunea lui Kandel imbina perspectiva istorica si relatarile personale cu explicatii ale unor experimente recente. - The New York Times Book Review)
 
Kandel este un cititor abil si un observator meditativ... Neurostiinta prinde viata in studiul lui prin reflectiile personale si imaginative asupra mintii tulburate... - Science)
 
Informatii fascinante interpretate cu abilitate de un maestru. - Kirkus Reviews
 
Fara indoiala, neuronii vor zbirnii in timp ce cititorii vor reflecta asupra incitantei carti a lui Kandel. - Booklist

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.