Tuturor toate m-am facut. Sfantul Ioan Gura de Aur si puterea pastorala a teologiei


Autor:

Etichete:

Editura:
Astra - 2015 - 352 de pagini

ISBN:
9786067330922
BDCID:
00325885

Descriere

Prezenta lucrare este un omagiu adus unui sfant, ramas orfan de mic copil. Cu toate acestea, inca din tinerete se desfateaza in minunatele gradini ale filozofiei, pe care, in plina maturitate duhovniceasca, le paraseste, imbratisand pentru totdeauna desfatarea intru lacrimile pocaintei, ale ascezei. A parasit pentru totdeauna Panteonul filozofiei si, slujind lui Hristos, Aceasta l-a asezat pe bolta cerului. 
Sfantul Ioan Gura de Aur "a daramat statui" si a zidit biserici vii. De invataturile sale s-au bucurat mai multi misionari, unii dintre ei ajungand chiar pana la Dunare si la Marea Neagra. 
Lucrarea Despre Preotie s-a raspandit foarte repede in intreg spatiul crestin inca din timpul vietii Sfantului. Aici el spune ca: "Preotia este semnul iubirii lui Hristos". A fost un ambasador al saracilor, un aparator al celor din sclavie si un sprijin puternic al familiei crestine. Astazi, poate mai mult ca oricand, Sfantul Ioan Gura de Aur se roaga lui Dumnezeu pentru pacea patriei sale, Siria. - Ioan al Banatului

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.