Colectia Tao
Descriere
Setul contine colectia Tao, cu urmatoarele titluri:
Tao Absolut. Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching
Tao este un alt nume al lui Dumnezeu, mai frumos decat cuvantul Dumnezeu, care a fost prea mult exploatat de catre preoti. Nu puteti venera Tao, intrucat Tao nu presupune existenta unei persoane, ci a unui principiu. Nu va puteti inchina unui principiu, nu-l puteti venera. Ar fi ridicol si absurd sa va rugati unui principiu. Nu va puteti inchina gravitatiei sau teoriei relativitatii. Tao inseamna principiul suprem care guverneaza intreaga existenta. Existenta nu este haos, ci cosmos. Este o ordine deplina in Univers, o ordine intrinseca, iar numele ei esteTao. Tao inseamna pur si simplu armonia totalitatii. Nu exista temple ale lui Tao, nici statui, nici rugaciuni, nici preoti, nici ritualuri - iata in ce consta frumusetea acestei cai. Prin urmare, nu voi numi Tao o doctrina, nici religie. Este viziune pura.
Tao trait. Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching
Il numeste pe Lao Tzu „purtatorul de cuvant al vietii”, pentru felul cum acesta surprinde unitatea contrariilor, absurditatile vietii, obisnuitul ei si frumusetea senina a acestui obisnuit. El raspunde, de asemenea, intrebarilor puse de discipoli: care este diferenta dintre disciplina si control? Ce se intampla cand o fiinta iluminata se dizolva in cosmos? De ce a ales ca ultima sa incarnare pe pamant sa fie intr-o forma masculina?
Tao dezvaluit. Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching
Cartea Tao dezvaluit este al treilea volum din seria de discursuri Tao: Cele trei comori, continuand comentariile lui Osho pe marginea aforismelor lui Lao Tzu, prezentate in forma poetica, precum si seria de intrebari si raspunsuri legate de aceste aforisme: este cautarea spirituala un act egoist? De cata rabdare are nevoie aspirantul spiritual pentru a ajunge la capatul calatoriei? Reusesc toate fiintele sa gaseasca in cele din urma calea catre iluminare? Care este diferenta dintre inocenta si ignoranta?
Comentariile lui Osho sunt realizate in asemenea maniera incat cititorul se simte condus in lumea lui Lao Tzu, in timp ce Lao Tzu este adus in timpul cititorului modern.
Tao rostit. Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching
Cartea Tao rostit. Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching este al patrulea volum din seria de discursuri Tao: Cele trei comori, dedicat cu precaderii iubirii, comoara care nu prisoseste niciodata in lume.
In comentariile sale pe margine aforismelor lui Lao Tzu, Osho prezinta iubirea nu ca o emotie, ci ca forma cea mai subtila de energie, substratul tuturor formelor de energie existente si esenta vietii. Prezinta, de asemenea, iubirea in relatie cu sexul, frica, familia, stiinta, arta si rugaciunea. Arata ca mintea este un biocomputer, surprinde dificultatea intelegerii lucrurilor simple si enunta problema umana a identificarii cu corpul.
Carte recomandata de Ligia Pop in cadrul proiectului Libris, "Oameni si carti".