Mănâncă și învinge boala

Mănâncă și învinge boala

Descriere

Mananca si invinge boala. Corpul tau se poate vindeca singur

Bestseller New York Times   Ce mananci te hraneste pe tine sau iti hraneste boala? Descopera cele mai noi studii despre cum alimentatia poate determina organismul sa se vindece singur de zeci de boli. Acest bestseller New York Times te ajuta sa te hranesti ca sa fii mai sanatos.   De foarte mult timp am subestimat radical forta organismului nostru de a se transforma si de a ne reda sanatatea. Dr. William Li, medic si cercetator inovator, prezinta cititorilor peste 200 de alimente (dintre care nu lipsesc prunele, scortisoara, painea cu maia, vinul rosu si berea, fasolea neagra, rosiile San Marzano, uleiul de masline, branzeturi de tipul camembert si cheddar), care imbunatatesc starea de sanatate, luptand impotriva cancerului, reducand riscul de dementa si ameliorand multe alte boli. Cu ajutorul planurilor alimentare din aceasta carte, mancarurile care iti plac deja pot fi imbunatatite pentru a activa cele cinci sisteme naturale de aparare ale organismului – angiogeneza, regenerarea, microbiomul, protectia la nivelul ADN-ului si imunitatea.   Dintre numeroasele carti despre alimentatie si sanatate din ultimii ani, aceasta este cea mai buna. Cu informatiile din Mananca si invinge boala nu putem decat sa dobandim un mod mult mai complet de a ne gandi la propria stare de sanatate. - dr. T. Colin Campbell, Universitatea Cornell, autor al cartilor Studiul China si Integral   Un doctor revolutioneaza modul in care putem folosi hrana ca sa ne optimizam sistemele de aparare naturale pentru a ne feri de boli. - Dr. Mehmet Oz, realizator al emisiunii The Dr. Oz Show   Dr. William Li este un pionier al ocrotirii sanatatii si ii ajuta pe cititori sa inteleaga modul in care sistemele organismului uman raspund la alimentele pe care le consumam. - Arianna Huffington, Fondator si CEO, Thrive Global   Cartea popularizeaza ideea ca, oricare dintre noi putem sa ajungem sa avem o stare excelenta de sanatate, mancand exact alimentele care ne plac. Mananca si invinge boala ne incanta, ne uluieste si ne inspira pe toti sa mancam sanatos si sa invingem boala. - Louis J. Ignarro, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina in 1998   In sfarsit, o carte care ne spune adevarul despre ce putem manca pentru a fi sanatosi, bazata pe stiinta adevarata si scrisa de un expert adevarat. Mananca si invinge boala iti va schimba complet modul in care gandesti despre corpul tau si despre alegerile pe care le faci cand iti cumperi alimentele, gatesti pentru familia ta sau cand iei masa la restaurant. - Cindy Crawford   „O oda adusa uneia dintre marile placeri ale vietii si un argument convingator pentru un apetit sanatos. O poveste fascinanta despre puterea alimentatiei…" – Bono   Dr. William W. Li este medic si om de stiinta cunoscut in toata lumea, mai ales ca lider al Fundatiei pentru Angiogeneza, in cadrul careia a avut contributii revolutionare la intelegerea a peste 70 de boli (inclusiv cancer, diabet, orbire, boli de inima, obezitate). A publicat peste 100 de articole stiintifice in reviste ca Science, New England Journal of Medicine, Lancet si a predat la universitati prestigioase, cum ar fi Harvard, Tufts si Dartmouth Medical School. Can We Eat to Starve Cancer, discursul de la TED Talk al doctorului Li, care se bazeaza pe impresionantele sale descoperiri despre angiogeneza, are peste 11 milioane de vizualizari si este unul dintre cele mai bune discursuri TED Talks din toate timpurile.
Fragment din volumul „Mananca si invinge boala" de Dr. William W. Li:   „Oamenii au evoluat impreuna cu bacteriile pe planeta aceasta. In urma cu trei sute de mii de ani, la inceputurile lui Homo sapiens, stramosii nostri vanator-culegatori mancau din roadele pamantului: cereale stravechi, nuci, legume si fructe, care contin toate cantitati importante de fibre cu care se hraneste microbiomul. Hrana era culeasa cu mana de pe pamantul si din vegetatia pline de bacterii, asa ca fiecare muscatura pe care o inghiteau strabunii nostri era plina de microbi din mediu, care patrundeau in intestine. Chiar si dupa prima Revolutie Agricola din 10 000 i.Hr., cand oamenii au abandonat vanatul si culesul pentru a se baza pe hrana cultivata, principalele ingrediente au ramas cele pe baza de plante. Acest tipar alimentar bogat in fibre pe care le consuma microbii si plin de bacterii din mediu ne-au format organismul pentru supravietuire de-a lungul evolutiei noastre. Oricat de stransa ar fi legatura dintre destinele noastre, in marea majoritate a istoriei, oamenii nu au avut nici cea mai vaga idee ca bacteriile exista, daramite sa mai cunoasca si rolul pe care cele bune il joaca in interiorul corpului. Dar in ultimele secole, stiinta a transformat intelegerea modului in care bacteriile contribuie la aparitia bolilor si la mentinerea starii de sanatate. Totul a inceput cu bolile. In primele zile ale microbiologiei, cam tot ce se stia despre bacterii se concentra pe cele „rele", dar cu un motiv intemeiat. In fond, de-a lungul istoriei, lumea a fost ravasita de epidemii devastatoare, care au ucis fara discriminare pe aproape oricine le aparea in cale. De-a lungul Evului Mediu  neigienic, boli temute, precum febra tifoida, ciuma, dizenteria si lepra, faceau ravagii, aducand suferinta si moarte pentru milioane de oameni. Medicii vremii aveau doar niste teorii despre cauzele acestor boli. Aveau si mai putine cunostinte despre conditiile neigienice din jur care permiteau raspandirea bacteriilor. In acele vremuri, in majoritatea comunitatilor din lume, fecalele, urina, mancarea alterata si daunatorii se amestecau laolalta in case si pe strazi, creand haznale aproape omniprezente, care permiteau bacteriilor sa se dezvolte si sa se raspandeasca.”

Pe aceeași temă

William W. Li