Detecția comportamentelor duplicitare (simulate)

0 ( 0 )
AUTOR:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
228
ISBN:
9786062610579
BDCID:
00324324
O sursa puternica de geneza a starilor emotionale este (alaturi de teama de detectie) si conflictul care apare in plan cognitiv in procesul deciziei asupra raspunsului, intre domeniul datelor de cunoastere care fundamenteaza situatia adevarata si domeniul datelor intentionale care fundamenteaza minciuna.
  Disimularea adevarului facuta in mod constient necesita un efort voluntar, care declanseaza stari emotionale usor decelabile in parametrii psihofiziologici. Daca negarea adevarului este posibila in planul verbal al dialogului (in cursul interogatoriului libertatea de constiinta nefiind limitata in vreun fel) acest lucru nu este posibil in planul reactiilor neurovegetative, unde conflictul se incarca de semnificatii, instanta corticala conducand, prin structurile subordonate centrilor sistemului vegetativ, catre dezechilibrari si reechilibrari succesive cu caracter adaptativ situatiei de pericol perceputa de suspectul rezonabil.

Autori: Tudorel Butoi-Severin, Ioana Teodora Butoi

Carti Psihologie Carti Drept Carti Drept și Legislație Carti Altele Carti Drept Penal Carti Alte Materii Carti Non Fictiune Carti Juridica

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit