Cercul de foc

Cercul de foc

Descriere

O meditatie asupra lumii contemporane, in care virtualul ocupa din ce in ce mai mult spatiu, pregatind trecerea spre epoca  postumana. Crimele nu lipsesc si reflecta contradictiile si instabilitatea vremurilor noastre. Se spune ca robotica si inteligenta artificiala vor usura viata oamenilor. Desigur, aceasta este partea pozitiva, insa tehnologia avansata poate fi folosita si in scopuri distructive, criminale.
Aceasta lume computerizata este o lume fragila, supusa atacurilor din partea hackerilor. Industria militara este in alerta. Cine va avea suprematia? Cine va profita? Organizatiile din spatele guvernelor, populistii, extremistii, islamistii –  toti vor sa aiba acces la ultimele noutati in domeniu.   Realitatea depaseste imaginatia.   Ce se ascunde sub fatada Stockholmului elegant? Orasul Luxor din Egipt nu este numai locul templelor si al mormintelor faraonilor. Ce decizii se iau la Edinburgh?   O speranta exista, totusi. Poate vom reusi sa oprim dezastrul.   Si in aceasta situatie fericita, tot tehnologia avansata opereaza.

Pe aceeași temă

Teodor Morogan

Nicolae Volonciu,Andreea Simona Uzlău,Daniel Atasiei,Catalin Mihai Chirita,Teodor Viorel Gheorghe,Cristinel Ghigheci,Teodor Manea,Raluca Morosanu,Georgiana Anghel Tudor,Victor Vaduva,Corina Voicu