Povești pentru băieți care au curaj să fie altfel (Vol.2)
Descriere
Povesti pentru baieti care au curajul sa fie altfel. Volumul 2. Noi istorii adevarate despre baieti extraordinari care au schimbat lumea fara sa omoare balauri
Cel de-al doilea volum din seria-fenomen a lui Ben Brooks cuprinde noi povesti adevarate si emotionante despre baieti care demonstreaza ca a te arata vulnerabil nu e o slabiciune, ca a fi deschis la minte e un semn de inteligenta si ca fiecare din noi are dreptul sa fie altfel.
Fragment din cartea "Povesti pentru baieti care au curajul sa fie altfel Vol.2" de Ben Brooks
"Tot ceea ce stim cu certitudine e ca lucrarile lui Banksy au inceput sa apara pe zidurile cladirilor din Bristol in anii 1990. Erau imagini ciudate, surprinzatoare, manifeste impotriva razboiului si a sistemului. Intr-una din ele, o fetita isi priveste balonul in forma de inima care se indeparteaza incet. In alta, un manifestant arunca nu cu o piatra, ci cu un buchet de flori. La gradina zoologica din Londra, Banksy a reusit sa intre in zona pinguinilor si sa scrie cu spray-ul „We're Bored of Fish" („Ne-am saturat de peste") pe pietrele dinauntru. Pe zidul care separa Israelul de Palestina a pictat o imagine foarte frumoasa cu o insula tropicala care pare a se vedea printr-o spartura in zid si, mai jos, doi copii jucandu-se cu galetuse si lopatele. In toiul noptii, Banksy a cutreierat in secret o multime de orase, lasand in urma, pe zidurile cladirilor, picturi impresionante, neasteptate. Intr-o zi, pe sediul unui cabinet medical din Bristol a aparut un graffiti urias cu un om care atarna gol de pervazul unei ferestre, ascunzandu-se, sa nu fie prins. S-a organizat un vot popular, si 97% dintre rezidenti au fost pentru pastrarea picturii lui Banksy. Treptat, creatiile lui au ajuns sa nu mai fie considerate vandalism, ci o forma valoroasa de arta. Oamenii au inceput sa cumpere reproduceri ale lor cu mii de euro. Banksy a folosit banii pentru a-i ajuta pe altii. Odata, o scoala din Bristol si-a botezat un corp de cladire cu numele lui, iar el le-a pictat intr-o noapte unul din ziduri. Alta data a pictat cu spray peretele unui club din Bristol amenintat de faliment, iar opera s-a vandut cu patru sute de mii de lire, suficient cat sa tina clubul in viata ani buni de-atunci incolo. Banksy n-a dat niciodata mare importanta canalelor traditionale de promovare a artei. La o licitatie, una dintre picturile lui s-a vandut cu un milion de lire, dar un mecanism secret incorporat in ea a facut-o fasii sub ochii publicului, lasandu-i cumparatorului numai o gramajoara de hartii. Printr-o forma ilegala de arta, Banksy a reusit sa faca bine multor comunitati, a adus lumina si speranta in vietile oamenilor si bucurie pe strazile oraselor din toata lumea."