Cheie pentru corp - Szabados Pal
Descriere
Pentru cei care simt ca trebuie sa-si schimbe stilul de viata, dar nu stiu cum sa o faca. Lor le aratam o cale strabatuta cu succes de 1300 de oameni. Celor care sunt in stare buna, dar, in acelasi timp, este important pentru ei sa o mentina, cartea le ofera stabilitate, incredere si intelegere pentru a obtine o stare si mai buna. Pentru cei care sunt interesati doar de functionarea corpului, deoarece sunt constienti ca exista un singur corp care este cu noi 24 de ore pe zi. Pentru cei care se pierd in datele legate de corp, in sisteme de stil de viata si doresc sa obtina cunostinte organizate, functionale si utile despre acesta. Deci, pentru oricine s-a gandit vreodata la un stil de viata sanatos, o alimentatie potrivita si ca i-ar placea sa traiasca mai mult. Intr-un cuvant, pentru cei care cred in experiente! De asemenea, pentru cei care urmaresc activitatea noastra si se gandesc sa initieze un program personalizat de schimbare a stilului de viata. Va fi o confirmare pentru ei ca pot si ca merita sa se ocupe de corpul lor, iar aceasta grija va aduce rezultate. Si, nu in ultimul rand, pentru cei care au finalizat programul Serviciul corporal. Ei pot pune acum pe rafturi cele invatate in program si le pot accesa de cate ori au nevoie pentru a-si reimprospata cunostintele.
Fragment din cartea "Cheie pentru corp" de Szabados Pal
"3. Polifenolii sunt compusi naturali care se produc in concentratie mare in anumite fructe: mure, afine, struguri, citrice (portocale, lamai, lime, grapefruit), ulei de masline extra virgin si ciocolata neagra. Ba mai mult, se gaseste polifenol si in cafea, cacao, ceai.
Este bine de stiut despre polifenoli ca pot avea efecte protectoare serioase in cele doua boli majore ale zilelor noastre: tumorale si cardiovasculare. Pentru ca uleiul de masline sa aiba un efect benefic, acesta trebuie sa aiba un continut foarte ridicat de polifenoli (in acest caz este vorba de un ulei extra virgin presat la rece). Polifenolii protejeaza plantele impotriva radiatiilor ultraviolete daunatoare, dar se pare ca protejeaza si celulele noastre la fel de eficient. Acestia nu au efect toxic, nu sunt cancerigeni si pot fi administrati perioade lungi de timp. Polifenolii protejeaza organismul impotriva bolilor cardiovasculare, imbunatatesc elasticitatea vaselor, reduc cantitatea de colesterol rau si tensiunea arteriala. Polifenolii sunt antioxidanti puternici si mobilizatori de stocuri de grasimi, astfel incat pot contribui la reducerea greutatii. Acesti compusi au activitate antibacteriana si reduc inflamatia in organism, diminueaza riscul aparitiei dementei, calcificarii parafinice, bolilor cardiace si imbatranirii premature a pielii. Efectul anti-cancer al polifenolilor se datoreaza proprietatilor lor antioxidante care protejeaza ADN-ul impotriva agentilor cancerigeni, cu efect pozitiv si asupra cresterii celulelor canceroase. 4. Carotenoizii sunt antioxidanti care dau culoarea plantelor. Beta-carotenul, de exemplu, coloreaza morcovii in galben, in timp ce licopenul coloreaza rosiile. Culoarea lor face imposibila absorbtia anumitor raze ale soarelui, impiedicand astfel cresterea radicalilor liberi cauzata de lumina.
Carotenoizii sunt precursorii vitaminei A si, prin urmare, pot fi considerati vitamine solubile in grasimi. Deoarece sunt solubili in grasimi, consumati in forma cruda se absorb doar in proportie de 5 - 10%, iar caliti, de 30 - 50%. Cea mai buna absorbtie este obtinuta in varianta pasata, aceasta ridicandu-se la aproximativ 70%. Gruparea carotenoidelor: caroten (acestea sunt vitaminele A), licopen, luteina si xantofil. Acestea sunt numele diferitilor compusi utili."