Mulcirea culturilor de legume - Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal

0 ( 0 )
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
96
ISBN:
9786066491174
BDCID:
00322263
Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate

Mulcirea este unul dintre pilonii gradinaritului bio. Ea permite:
• Conservarea umiditatil solului si, astfel, economisirea apei in gradina
• Protejarea plantelor in fata bolilor si daunatorilor
• Atenuarea efectelor soarelui si ploilor violente care agreseaza suprafata solului
• Evitarea concurentei buruienilor
• Hranirea vietuitoarelor solului, mai ales a ramelor, acesti pretiosi auxiliari ai solului

Exista numeroase tipuri de mulci: iarba uscata sau cruda, paie, lemn tocat, scoarta de copac etc. Toate acestea vor fi alese si utilizate in functie de nevoile fiecaruia.

Cand sa-I aplicam, la ce grosime, cat timp rezista, cum udam, cand il indepartam? Tehnica mulcirii se adapteaza fiecarei culturi: nu se mulcesc la fel trandafini, tomatele, salatele, morcovii. Dar, o solutie exista pentru fiecare dintre acestea!

Text de Blaise Leclerc
Fotografii de Jean-Jacques Raynal

Carti Tehnica Si Tehnologie Carti Sfaturi Practice Carti Stiinte Carti Stiinte Carti Alimentatie Si Nutritie Carti Stiinte Exacte Carti Stiinte Exacte Carti Hobby Practic Carti Plante Gradinarit Carti Medicina ( De Specialitate )

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2022 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit