Bonsai pentru gradini si terase - Wolfgang Kohlhepp

Bonsai pentru gradini si terase - Wolfgang Kohlhepp

Editura
An publicare
0
Nr. Pagini
118
ISBN
973801123X

Descriere

Acum cativa ani, Bonsai era pentru mine ceva misterios, ceva ca magia si vrajitoria. Totusi, nu era asa. Cresterea de Bonsai este o arta ca toate altele. Fiecare pas poate fi invatat prin teorie si practica.
Astazi, Bonsai este o arta raspandita pe tot globul, care este apreciata si practicata si la noi. Multi ani, am crescut Bonsai din arbori autohtoni si am o experienta cu aceste plante. Aceasta experienata le este daruita, prin intermediul acestei carti, tuturor amatorilor de Bonsai.
Fotografiile si desenele vor ajuta la cresterea, in timp, a unor Bonsai interesanti. Arborii autohtoni, devin mai cautati in ultimii ani, nu fiindca padurea este foarte aproape, dar si fiindca suntem obisnuiti cu plantele din clima noastra. Fagii, stejarii, pinii, sau molizii se potrivesc tot atat de bine acestei arte ca si arborii tipici, asiatici. Plantele autohtone au avntajul de a rezista in clima noastra peste iarna, chiar si cu protectie minima.
Tema acestei carti nu este doar arta japoneza si ingrijirea arborilor, ci se pune accent pe forma naturala a unor arbori din regiunile noastre, crescuti ca Bonsai.
Aceasta carte a putut aparea doar cu ajutorul sotiei mele si a lui Ingeborg Ulmer, lector la editura Ulmer. Sper sa pot da multe idei si ajutor tuturor cititorilor, fie ei incepatori sau crescatori cu experienta.

Pe aceeași temă