Geometria Iubirii - Jessica Levine


Descriere

Povestea incepe in New York-ul anilor 1980 si se incheie in California, douazeci de ani mai tarziu. Viata tinerei poete care traieste de ani intregi alaturi de un barbat care-i ofera stabilitate si confort  este subit data peste cap de intalnirea cu o fosta iubire, un compozitor talentat. Sfasiata intre nevoia de siguranta si dorinta unei vieti palpitante si independente, Julia cauta drumul care sa-i aduca implinirea totala.


    Fragment din volum:

    "Am incercat sa ma consolez cu gandul ca, in cele din urma, ma voi simti mai bine si imi voi regasi echilibrul alaturi de Ben. Dar un lucru ma durea mai mult decat altele. In timp ce pendulam intre impietrire si durere, inima imi ardea mistuita de cuvintele ramase nerostite. Desi Michael avea o relatie cu verisoara mea, imi doream cu ardoare sa fi dat glas pasiunii sale pentru mine. Numai cuvintele imi satisfaceau dorinta, numai ele imi aratau locul exact pe care il ocupam in panteonul inchinat iubitelor lui. Dar, in loc de cuvinte aveam doar amintirea noptii noastre de iubire, pe care o disecam cu disperare, cautandu-i talcuri ascunse. Voiam doar sa stiu cat de mult - cat de mult tinea la mine, cat suferea pentru ca a renuntat la mine si cat de mult imi va duce dorul. Incercand sa-i descopar sentimentele si sa i le evaluez in unitati de masura, retraiam de nenumarate ori intalnirea noastra, cautand un raspuns care sa puna capat intrebarilor mele. 

    Cand se lasa noaptea, incercam deznadajduita sa strapung voalurile de intuneric pe care Michael le-a lasat in urma. Stateam pana tarziu in noapte ca sa-mi imbrac in versuri gandurile si sentimentele, caci numai poezia putea sa redea noianul lacrimilor mele nevarsate.
    A doua zi, il asteptam pe Ben in oras. M-am intrebat luni de-a randul cum m-as simti alaturi de Ben dupa ce m-am culcat cu Michael, daca as fi coplesita de remuscari si de sentimentul de vinovatie, daca as incerca sa-l evit pe Ben sau daca as avea senzatia ca m-am schimbat.
    Dar totul a ramas la fel.
    Nu aveam impresia ca as fi facut ceva gresit. M-am bucurat, ca intotdeauna, sa-l revad. Ma intrebam, cum am facut-o si dupa ce m-am culcat cu Val, de ce infidelitatea starnea atatea dispute printre oameni. Ziua, cand inima imi era impietrita, aveam momente cand nici nu-mi mai aminteam de noaptea petrecuta in bratele lui Michael. Cu ochii deschisi, nici nu realizam amploarea pierderii mele. Dar in somn, tulburata de dorinte patimase, retraiam clipele petrecute alaturi de el. Ii  revedeam trupul impunator lipit de al meu, ii sorbeam mirosul ce  aducea usor a fan uscat si ii simteam atingerile pe intuneric in timp ce faceam dragoste, pana dimineata, pe jumatate toropiti de oboseala.
    Intr-o noapte, am avut un vis in care Ben imi era infidel, inselandu-ma cu o femeie intr-un oras indepartat, un loc strajuit de dealuri, cu strazi pavate cu bolovani si cu priveliste spre mare, ca Istanbulul sau Lisabona. Intregul univers imi era ravasit. Il intrebam, ingrozita, daca voia sa ma paraseasca. Iar el imi raspundea ca va trebui sa se mai gandeasca. Ma simteam geloasa, ranita si abandonata. Pluteam in deriva, pe ape tulburi, ciudate si amenintatoare. Pendulam intre empatie si vinovatie. Cand m-am trezit, am realizat cat de mult il iubeam pe Ben si mi-am amintit ca niciodata n-am vrut sa-l fac sa sufere.”

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.