Modalitati de crestere a stimei de sine la adolescentii care prezinta comportament agresiv - Angela Sbanca

Modalitati de crestere a stimei de sine la adolescentii care prezinta comportament agresiv - Angela Sbanca

Editura
An publicare
2014
Nr. Pagini
130
ISBN
9786065834668

Descriere

Modalitati de crestere a stimei de sine la adolescentii care prezinta comportament  agresiv

Doresc sa public aceasta lucrare, deoarece consider ca poate fi un ghid util pentru cei direct implicati in procesul educativ, dascali, parinti etc, cu atat mai mult cu cat problemele de agresivitate in randul adolescentilor sunt din ce in ce mai accentuate.
Mi-am ales in cadrul disciplinei „Psihologie scolara” ca tema de cercetare „Modalitati de crestere a stimei de sine la adolescentii cu comportament agresiv”.
Motivatia temei a fost sa incerc sa demonstrez ca o stima de sine scazuta a adolescentilor poate fi imbunatatita prin aplicarea unor tehnici de dezvoltare personala, in cadrul activitatii de consiliere.

Adolescenta este o perioada de intense schimbari la toate nivelurile si in special, in planul personalitatii. Apar si se dezvolta atitudini, conceptia despre lume si viata, se dezvolta creativitatea si idealurile, ca modalitati de adaptare eficienta. Inchiderea in sine pe care adolescentul o afiseaza frecvent trebuie inteleasa ca expresia nevoii lui interne de a gasi raspunsuri la problemele care il framanta. Sensul principal al autoanalizei este determinat de necesitatea de definire a continutului imaginii si opiniei despre sine.
Mi-am structurat lucrarea pe patru capitole, precedata de introducere si finalizata prin concluzii, bibliografie si anexe.

Adresez lucrarea:
- in primul rand dascalilor de la catedra, care se confrunta cu problemele adolescentilor, cauzate de o stima de sine scazuta, precum probleme emotionale: depresie, anxietate, iritabilitate; probleme de comportament: agresivitate; scaderea rezultatelor scolare: esec scolar, abandon scolar; imaginea corporala negativa; tulburari alimentare: anorexie, bulimie, suicid;
- in al doilea rand parintilor, a caror copil a ajuns la varsta adolescentei si nu ii mai inteleg comportamentul tot mai agresiv;
- si tuturor celor dornici de a cunoaste adolescenta, aceasta etapa importanta dar si dificila din ciclul vietii omului, cu toate particularitatile fizice si psihice importante. - Autoarea

Pe aceeași temă

Angela Sbanca