Psihologie paradoxala - Ion Radu-Tomsa

Psihologie paradoxala - Ion Radu-Tomsa

Editura
An publicare
2014
Nr. Pagini
222
ISBN
9786066221160

Descriere

Profesorul universitar doctor (Universitatea Ecologica din Bucuresti) Ion Radu_Tomsa este autorul mai multor carti de specialitate: Psihologia personalitatii si Legenda personala, Procesualitatea psihica, Sanatate si success prin optimizarea stresului etc., iar prin ultimele sale publicatii ne propune o noua abordare (holistica) a psihologiei.
Ecopsihologie sau Cum vindecam instrainarea de restul creatiei (2010) si cartea de fata Psihologia paradoxala (2014) sunt doua dintre acestea.
Cartea prezenta este structurata in 19 capitole, de fapt 19 paradoxuri psihologice. Plecand de la explicarea cuvantului “paradox”, toate enunturile contradictorii din carte sunt demonstrate stiintific de autor printr-o asidua munca de cercetare si “probare cu mintea si trupul propriu”, asa incat are adresabilitate pentru toti cei care vor sa-si schimbe paternurile de gandire “dand viata zilelor pentru a da mai multe zile vietii “.
Cartea nu se adreseaza asadar exclusiv specialistilor in psihologie, ci este “o experienta personala”, un indemn accesibil oricui este dornic sa treaca dincolo de “dogma” psihologiei “clasice” spre “noutatea fiinitei”.
Paradoxal este ca, dupa ce psihologii au inventat ”sublerele” adica testele psihologice cu care au masurat si idolatrizat IQ (coeficientul de inteligenta cognitiva) s-a doveditit ca acesta este bun la scoala, dar “viata ca viata adevarata ” te poate lasa repetent” fara ceea ce numim cu un paradox, inteligenta emotionala “EQ” care conteaza ca ingredient sigur al succesului in viata.
Rolul principal al psihoterapeutului este reprogramarea creierului emotional asa incat mintea sa se adapteze prezentului. Pentru a atinge acest scop, deseori este mult mai eficient sa utilizam metode care vizeaza corpul si care influienteaza direct creierul emotional, decat sa folosim abordari care depind in intregime de limbaj si ratiune. In fiecare capitol al acestei carti ne este prezentata cel putin o metoda de vindecare spirituala, de reechilibrare si reconectare la adevarata existenta.
Asa cum spune Sf. Augustin “miracolele nu contrazic natura, ci doar ceea ce se cunoaste despre natura” cartea de fata ne pune la dispozitie suficiente tehnici si metode pentru a activa resursele de care dispunem, pentru a putea vedea “ frumusetea chiar daca nu este la fel de aratoasa in fiecare zi”, pentru a “reumple viata cu prezenta lui Dumnezeu”.
Experientele traite de autor ne indeamna sa constientizam ca ”nu suntem un corp care are suflet, ci un suflet care are o parte vizibila numita corp” Invit pe toti cei care doresc sa traiasca bine, adevarat si frumos prin schimbarea paternurilor de a gandi si a trai sa achizitioneze aceasta carte. Indrazneala contine geniu, magie si putere. Incepe acum !!!(J.W.Goethe)

Pe aceeași temă

Ion Radu Tomsa