Cel mai bun tata - Alex Zamfir

Cel mai bun tata - Alex Zamfir

Descriere

     „Cartea asta e inteligenta. si amuzanta. Nu, n-am dreptate. E geniala si dementiala. Dar aveti grija: tocmai cand o sa va prapaditi de ras, uluiti si ingroziti de sinceritatea dezarmanta a lui Alex, va schimba brusc tonul intr-unul tandru si plin de compasiune.“ - Lawrence Cohen, PhD       Alex Zamfir s-a nascut pe 4 ianuarie 1978. A locuit toata viata sa in Bucuresti, cu exceptia primilor ani din viata, cand a locuit la Ambasadele Romaniei din Finlanda, Australia si Thailanda, tatal sau fiind diplomat de cariera.     In copilarie a jucat baschet timp de 13 ani, devenind campion national la juniori si fiind component al echipei nationale U18 a Romaniei. In 2002 a infiintat Funvertising alaturi de trei prieteni, agentie de publicitate si organizare de evenimente, al carei partener este si azi. In 2006 s-a casatorit cu Iulia si din 2011 este tatal lui Mark. La 36 de ani a inceput sa-si povesteasca aventurile de tata pe blogul celmaibuntata.ro.
     Fragment din volum:       “Orientarea sexuala a fiului meu

    ...este o chestiune care nu ma preocupa absolut deloc. Pana sa aflu ca o sa am un copil, ma gandeam ca, daca va fi gay, il voi accepta asa cum este, fiind al meu. Nu-mi va placea, dar il voi accepta.     Dupa ce am aflat, acest lucru pur si simplu nu a mai contat. De cate ori ma gandesc la acest subiect, nu simt nimic altceva decat dragoste pentru fiul meu. Mi-l imaginez venind acasa cu o fata sau cu un baiat si tot ce incerc sa vad este fericirea de pe fata sa. Sexul persoanei care ii lumineaza chipul in acel mod in care doar dragostea poate sa o faca este irelevant pentru mine.     Asta mi se pare una dintre marile nedreptati pe care societatea noastra o face persoanelor din comunitatea LGBT: reduce totul la sex. “N-am nimic cu ei, dar sa se iubeasca la ei acasa!” a zis la un moment dat un personaj mult prea bagat in seama de mass-media si multi i-au preluat vorbele. Ce e mai rau este ca ei se considera a fi niste persoane tolerante cand spun asta.     Cand unii se gandesc la doua persoane de acelasi sex care sunt impreuna, nu se pot gandi decat la sex. Si uita ca, in toate relatiile care ne aduc implinire, iubirea e mult mai importanta decat sexul. Si, reducand totul la sex si comportandu-se ca atare, le pun piedici acelor oameni in a iubi pe cine vor ei, cum vor ei, unde vor ei.     Da, cred cu tarie ca toti suntem egali, indiferent de rasa, sex, religie, orientare sexuala sau echipa de fotbal cu care tinem. Si ar trebui sa avem aceleasi drepturi si obligatii. Si ar trebui sa putem iubi pe cine vrem sau, mai precis, pe oricine ne face fericit."

Pe aceeași temă

Alex Zamfir

Nassim Nicholas Taleb,Stephen King,Catherine Belknap,John C. Maxwell,Mark Sisson,Alex Zamfir,Aletha Solter,Pam Jenoff,Alfred Adler,Monahul Efrem Derventinul