O abordare practica a Stiintei Ayurveda - Acharya Balkrishna

O abordare practica a Stiintei Ayurveda - Acharya Balkrishna

Editura
An publicare
2016
Nr. Pagini
345
ISBN
9789738702240

Descriere

...Aceasta carte ne ajuta sa intelegem cu usurinta constitutia de baza a fiintei, bolile corpului si modalitatile de vindecare a lor.
Principiile de baza ale Ayurvedei au fost ilustrate, pentru prima data, intr-o maniera picturala, vibranta. Cred cu tarie ca odata ce o persoana parcurge aceasta carte, poate apoi atinge cu siguranta varsta de o suta de ani. Fiecare persoana ar trebui sa citeasca aceasta carte pentru a dobandi cunostintele de baza referitoare la tipul constitutional, mentinerea sanatatii, dieta si mod de viata... - Swami Ramdev

Scopul acestei carti este sa ajunga in orice camin si in orice familie. De aceea, se fac eforturi pentru ca un numar cat mai mare de oameni sa poata beneficia de informatiile estentiale pe care le prezinta aceasta carte. In ziua de azi, milioane de oameni mor inainte de vreme din cauza nenumaratelor boli, iar remediile scumpe si nedorite, operatiile chirurgicale inutile si costisitoare, analizele medicale si spitalizarile scumpe fac tratamentul uneori inaccesibil pentru omul obisnuit. In plus, tratamentul atrage pacientul intr-un cerc vicios care se incheie, de cele mai multe ori din pacate, doar dupa moarte. Dupa ce vor intelege cunostintele si informatiile oferite in aceasta carte, oamenii vor putea sa se salveze de la atrocitatile pe care sistemele medicale actuale le comit in numele tratamentului. In plus, oamenii se vor putea ajuta pe ei insisi din punct de vedere medical, vindecandu-se cu ajutorul lui Dumnezeu intrutotul. Consideram ca ,,Arogya (sanatatea) este dreptul nostru care ne-a fost oferit prin gratie de Dumnezeu inca de la nastere". Citind aceasta carte si sfatuindu-i si pe altii sa o citeasca, va castigati binecuvantarea de a fi sanatosi.

Fragment din cartea "O abordare practica a Stiintei Ayurveda" de Acharya Balkrishna

"Pitta este responsabila de toate aspectele din trup care tin de caldura, lumina si culoare. Deriva din cuvantul sanskrit „Tapa" din „Taptati iti pittam" si inseamna caldura sau energie. Ceea ce genereaza caldura in trup se numeste Pitta. Pitta este o sursa de energie a trupului. Uneori, Pitta se traduce prin „bila", care este un aspect important functiile sale. Pitta dosa regleaza enzimele si hormonii din trup. Ea este responsabila de digestie si metabolism. Toata hrana ingerata si oxigenul pe care il inspiram sunt transformate in elemente constitutive ale trupului (dosa-uri, dhatu-uri si mala-uri) prin actiunea lui Pitta. Desi Pitta si agni (focul launtric) sunt factori usor diferiti, Pitta este cea care evidentiaza agni in trup. Cu alte cuvinte, la fel ca agni, Pitta mentine temperatura trupului si digera hrana. Ea ofera culoare sangelui si pielii, da forma, frumusete si stralucire trupului, pastreaza inima sanatoasa, absoarbe substantele uleioase care sunt masate pe piele si confera acesteia stralucire. In plus, Pitta controleaza functiile mentale ca inteligenta, intelepciunea, perceptia, judecata, indrazneala, curajul, increderea si voiosia. Atunci cand Pitta este dezechilibrata, digestia este afectata negativ. Nivelurile de energie digestiva scad, ceea ce duce la o crestere a tendintei Kapha si a atributelor sale, avand drept rezultat pierderea entuziasmului si acumularea de Kapha in inima si plamani."

Pe aceeași temă