Ancheta - Michael Connelly

Ancheta - Michael Connelly

Editura
An publicare
2005
Nr. Pagini
344
ISBN
9739342949

Descriere

    Dupa castigarea premiului Edgar Allen Poe pentru cel mai bun roman publicat in 1992, in SUA, cu cartea Ecoul negru, celebrul scriitor MICHAEL CONNELLY a fost nominalizat din nou cu romanul Ancheta (City of Bones) pentru acordarea aceluiasi titlu pe anul 2003.
    In aceasta lucrare, indragitul detectiv Harry Bosch este anuntat ca un caine, scormonind in pamant, a scos la suprafata un os ce provenea de la un copil. Angajat in investigatii minutioase, el este supus unor presiuni si influente din toate partile. Dar, pe parcursul cercetarilor, in ciuda avertismentelor primite, detectivul si politista stagiara Julia Brasher ajung sa imparta nu numai primejdiile si greutatile anchetei, ci si... acelasi pat. In planul investigatiilor, lucrurile se precipita: un suspect fuge, un politist este impuscat si, dintr-o data, cazul considerat pana atunci "rece" bulverseaza intregul Los Angeles.
    Un roman incendiar ce se citeste cu sufletul la gura.
     Fragment din volum:       „Bosch urmari sunetul, lipindu-se de partea laterala a rampei cu arma pregatita. Instinctul ii spunea sa strige, sa-l avertizeze pe celalalt ofiter de prezenta lui. Dar stia ca strigatul lui i-ar fi distras atentia lui Brasher si i-ar fi oferit lui Stokes sansa de a fugi sau de a o ataca.     In timp ce se strecura pe sub rampa, Bosch ii vazu la zidul din spate, la circa cincisprezece metri de el. Brasher il tintuise pe Stokes la perete, cu miinile si picioarele departate. Avea lanterna la pamint, linga piciorul drept, luminind zidul in dreptul caruia il imobilizase pe Stokes.     Era perfect. Bosch respira usurat la gindul ca ea nu patise nimic. Se ridica din pozitia semighemuita in care se afla si se indrepta catre ei, lasind arma in jos.     Se afla exact in spatele lor. Dupa ce facuse citiva pasi catre ei, o vazu pe Brasher luind mina de pe Stokes si uitindu-se de jur imprejur. Imediat, Bosch isi dadu seama ca era o actiune gresita. Daca ar fi vrut, Stokes ar fi putut fugi din nou.     Atunci, lucrurile parura sa incetineasca. Bosch striga la ea, dar brusc garajul fu inundat de zgomotul asurzitor al unui foc de arma. Brasher cazu, iar Stokes ramase in picioare. Ecoul impuscaturii se propaga printre peretii de beton, facind imposibila stabilirea directiei de unde se trasese.     Bosch ridica arma si se lasa pe vine, in pozitie de lupta. intoarse incet capul, cautind arma, apoi il vazu pe Stokes alergind de la perete. In clipa urmatoare, bratul lui Brasher se ridica si isi indrepta arma asupra lui Stokes.     La rindul sau, Bosch isi atinti Glock-ul asupra lui Stokes.     - Nu misca! striga. Nu misca! Nu misca!     Intr-o secunda, era asupra lor.      - Nu trage, omule! urla Stokes."

Pe aceeași temă

Michael Connelly

Michael Connelly

Michael Connelly

Michael Connelly

Michael Connelly

Michael Connelly