Mananci mult, slabesti mult - Haylie Pomroy, Eve Adamson

Mananci mult, slabesti mult - Haylie Pomroy, Eve Adamson

Descriere

Conceptia fundamentala a lui Haylie este ca nu trebuie sa privim mancarea ca pe un dusman, ci ca pe un prieten de care avem nevoie pentru a ne regla metabolismul, astfel incat organismul sa devina capabil sa arda grasimea. Consumul alimentar poate fi, asadar, privit ca pe o experienta biologica pozitiva. Tinand dieta propusa de autoare, vei manca pe saturate: trei mese pe zi si cel putin doua gustari. Gata cu numaratul caloriilor, cu infometarea si cu mancarurile lipsite de savoare.
Cartea cuprinde peste 50 de retete si un plan alimentar pentru patru saptamani - care are inclusiv mese vegetariene, bio sau fara gluten - recomandate celor care au tinut pana acum, fara succes, diete peste diete, dar si acelora care se afla la prima incercare de a slabi sau care, pur si simplu, isi doresc un stil de viata sanatos si un corp frumos. In doar patru saptamani, nu doar ca te vei bucura sa vezi cum pierzi in greutate, dar vei constata, cel mai probabil, ca ti-a scazut si nivelul colesterolului, ca nivelul zaharului din sange s-a stabilizat si ca te simti mai relaxat.


Fragment:

" ORARUL ZILNIC
Primul lucru la care trebuie sa va ganditi este planificarea zilnica. Daca aveti o slujba in oras, si nu lucrati de acasa, si un program fix, acestea probabil vor hotari cand si cum mancati. De exemplu, poate ca nu puteti sa va treziti si sa luati micul dejun in primele 30 de minute de la trezire pentru ca trebuie sa ajungeti degraba la birou, si de obicei mancati acolo. Nicio problerna. Atat timp cat mancati ceva in primele 30 de minute de la trezire, sunteti in grafic. Inversati, pur si simplu, gustarea cu micul dejun. Mancati un mar in timp ce va pregatiti pentru lucru sau un ou fiert tare in metrou. Odata ce ajungeti la serviciu, mancati masa specifica etapei: terci de ovaz sau paine prajita, oua sau curcan invelit in salata, sau telina cu unt de migdale. Va trebui sa va ganditi si ce alegeri alimentare functioneaza cand nu sunteti acasa. Daca locul unde lucrati are o chicineta, atunci e grozav. Daca nu, va trebui sa va impachetati un mic dejun de cu seara.
Daca lucrati in ture de noapte, orarul va arata diferit. Atat timp cat mancati in primele 30 de minute de la trezire, si la fiecare trei sau patru ore dupa aceea, nu conteaza la ce ora din zi incepeti, daca e ora 6:00 dimineata sau 18:00 dupa-amiaza, sau orice alta ora.
Orarul de lucru sau celelalte aspecte ale vietii voastre pot, de asemenea, avea un impact asupra orei cinei. Daca aveti obiceiul sa mancati seara foarte tarziu, s-ar putea sa trebuiasca sa luati o gustare dupa-amiaza sau seara inainte de cina, ca sa va asigurati ca. mancati la fiecare trei sau patru ore.
Orarul vostru zilnic poate avea un impact major si asupra zilei cand va incepeti dieta. Desi eu recomand in general sa incepeti luni, ca sa fiti in Etapa 3 in timpul weekendului, cand alegerile alimentare sunt mai liberale", acest aspect nu va functiona pentru toata lumea. Am o pacienta care are planificata o cind in oras cu sotul ei in fiecare miercuri seara. Pentru ea, cel mai bine e sa inceapa dieta sambata. Sambata si duminica sunt zilele ei propice pentru Etapa 1, bogate in carbohidrati si zahar; asta se potrive§te cel mai bine cu felul in care mananca in timpul weekendului cu familia ei. Lunea si martea sunt zilele cinei in familie; in consecinta, gateste came si legume pentru toata lumea si ii va fi usor sa se plieze pe Etapa 2 a dietei. In seara cinei in oras, este in Etapa 3, asa ca poate merge la un restaurant mexican unde se va bucura de guacamole sau la un restaurant oriental unde va manca hummus; sau poate la un restaurant specializat pe sushi, unde va servi somon sashimi. Joi si vineri sunt zilele ei din Etapa 3 in care se poate bucura in continuare de mancarea copioasa, pentru ca mai apoi, sambata, sa o ia de la capat cu Etapa 1.
Ganditi-va la propriul vostru orar in acesti termeni — aveti zile speciale cand e clar ca v-ar fi mai usor sa fiti intr-o etapa anume in fiecare saptamana? Planuiti ziva de inceput a primei etape luand in calcul acest aspect. Orice orar poate functiona cu aceste reguli, mai ales daca aveti intotdeauna o rezerva de gustari in poseta sau in sertarul biroului. Este esential. Puteti face lucrurile sä functioneze, atata vreme cat le planificati dinainte.

PORTIILE
Fiecare reteta din aceasta carte include o marime a portiilor, dar cat de multe kilograme vreti sa slabiti va influenta, de asemenea, marimea portiilor. Daca vreti sä dati jos mai multe kilograme, va fi nevoie de mai multa mancare (nu de mai putina!) ca sa va pastrati metabolismul in priza. Ca sa hotarati marimea portiilor, prima data hotarati-va care este greutatea-tinta la care va doriti sa ajungeti. Nu va voi spune eu care este stiti deja exact cat cantariti si ce greutate vi se pare confortabila. "

Pe aceeași temă

Haylie Pomroy