Drept international economic - Adrian Nastase, Ion Galea

Drept international economic - Adrian Nastase, Ion Galea

Descriere

Relatiile economice au constituit dintotdeauna un motor al dezvoltarii sistemelor juridice. La nivel international, interdependenta economica dintre state, interactiunea dintre acestea si alti actori cu relevanta globala, cum sunt societatile transnationale, a determinat, treptat, nevoia de reglementare.  
Lucrarea prezinta caracter de noutate in literatura juridica romana, fiind diferita din punct de vedere conceptual de lucrarile publicate pana in prezent care abordeaza dreptul comertului international. Prezenta lucrare abordeaza relatiile economice din perspectiva dreptului international si incearca sa surprinda unele aspecte substantiale de interpretare.

Din cuprins
dreptul international al investitiilor acorduri bilaterale si regionale Organizatia Mondiala a Comertului si practica Organului de Reglementare a Diferendelor Fondul Monetar International si Banca Mondiala
Puncte forte
perspectiva sintetica asupra naturii dreptului international economic jurisprudenta internationala consistenta (ORD, ICSID, CIJ, tribunale arbitrale) argumentarea ideilor prezentate interpretarea instantelor internationale exemple din jurisprudenta din domeniu in anexe
Despre autori

Adrian Nastase: Doctor in stiinte juridice, specializarea drept international public, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti (1987), este Presedintele Asociatiei de Drept International si Relatii Internationale (din 2003) si  autor sau co-autor al unui mare numar de volume in domeniul dreptului international si a sute de articole publicate in reviste romanesti si straine.

Ion Galea: Doctor in drept, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept (2008) si lector universitar (din 2012) in drept international public si organizatii si relatii internationale, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept, a publicat numeroase lucrari in calitate de autor si peste 20 de studii in diverse reviste si volume ale conferintelor.

Public tinta

Studenti si masteranzi in domeniul dreptului, stiintelor economice (relatii economice internationale), stiinte politice si relatii internationale, practicieni in domeniul diplomatiei, relatiilor internationale, administratiei publice.

Pe aceeași temă

Adrian Năstase