Marele Marinar


Descriere

Un roman de dragoste, o poveste despre supravietuire in tumultuoasa lume a gheturilor

Cistigatoare a numeroase distinctii literare, Catherine Poulain s-a aflat in 2016 printre finalistii prestigiosului Premiu Goncourt.

Nu-i usor sa fii femeie pe un vas de pescuit: dormi pe punte, in frig si umezeala, iti intra sare in ranile din palme, unde te-au ros fringhiile navoadelor, iar marinarii se uita strimb la tine, fiindca aduci ghinion. Macar cu ei ajungi sa te descurci: te adopta dupa ce, in port, colindati cot la cot prin baruri, spelunci si moteluri mizere. In viata asta aspra si nesigura de pe un pescador ce pleaca din portul Kodiak, Lili, eroina povestii din Marele marinar, se trezeste, nici ea nu stie cum, indragostita – si obligata sa aleaga intre propria libertate si barbatul misterios si impunator care i-a zapacit mintea. Romanul, care foloseste insemnarile facute de Catherine Poulain in perioada cit a lucrat pe un pescador in Alaska, i-a adus autoarei sale, aproape peste noapte, o celebritate neasteptata si o recunoastere deplina.

„Toata actiunea trece in aceasta carte prin corpuri, prin materie, prin gesturi, prin miscarea de pe vapor. Prin sudoare, durere, dar si prin pasiune si printr-un soi de placere. Lili, eroina lui Catherine Poulain, isi va cistiga locul intr-o lume a barbatilor. Marele marinar este un minunat prim roman al unei scriitoare cu un talent impresionant.” (L’Express)

„Daca vrei s-o citesti, miinile ei povestesc cel mai bine. Catherine Poulain le datoreaza si binele, si raul, si piinea, dar si otrava, si respectul barbatilor, dar si bataia lor de joc, si scrisul, si durerea.” (Liberation)

„Tot ce am in minte, toate lucrurile pe care le-am vazut pe lume, trebuie sa le spun pe toate... N-are sa-mi ajunga restul vietii cite vreau sa spun.” (Catherine Poulain)

Traducere din limba franceza de Madalin Rosioru

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.