Puterea creierului si uimitoarele sale capacitati

Puterea creierului si uimitoarele sale capacitati

Descriere

     In aceasta carte, autorii incearca sa patrunda in misterele creierului datorita celor mai recente descoperiri in domeniul neurostiintelor si al fizicii cuantice. Acestia ne arata care sunt principalii neurotransmitatori, care este rolul lor, cu ce „se hranesc” ei, precum si care sunt consecintele disfunctiilor lor. Nathalie si Jean-Marie Delecroix ne explica modul in care debuteaza boala Parkinson, maladia Alzheimer, diabetul, sclleroza in placi, stresul si ne ajuta sa ne protejam de acestea.     Cartea abunda in informatii teoretice si sfaturi practice, fiind un adevarat ghid pentru imbunatatirea capacitatilor creierului. Caci, cu cat ne folosim mai mult de el, cu atat mai bine functioneaza acesta. Nefolosirea creierului inseamna degradarea lui; iar capacitatile sale, contrar ideilor preconcepute, nu scad, in mod fatal, odata cu inaintarea in varsta.     JEAN-MARIE DELECROIX este un reputat naturopat, avand competente in homeopatie, in medicina traditionala chineza si in medicina cuantica.      NATHALIE DELECROIX are competente in igiena de viata si ofera consultanta in medicina naturista.       Fragment din volum:       „Combustibilii care hranesc creierul si inima       Inima si creierul sunt principalele noastre organe.     Sa vorbim, in continuare, despre substantele nutritive de care acestea au nevoie.        Creierul      El se hraneste, in principal, cu OXIGEN si cu GLUCOZA sau ZAHARURI.       Inima si creierul     Se hranesc cu GLUCOZA si cu ACIZI GRASI buni. Acest lucru este mentionat si confirmat de catre cei mai mari oameni de stiinta ai planetei. Insist asupra acestui aspect, deoarece multi nutritionisti aflati la inceput de cariera au inventat totul despre acest subiect.     Prin urmare, grasimile bune hranesc in special inima, dar si creierul, deoarece membranele neuronilor sunt compuse din acizi grasi saturati si nesaturati. In obiceiurile noastre moderne de a manca exista o multime de acizi grasi saturati, iar consumul lor in exces este daunator. Acizii grasi nesaturati, in special, sunt cei care ne lipsesc.        Acizii grasi constituenti ai creierului     Creierul nostru este format din 50% grasimi, acestea reprezentand chiar componenta esentiala a tecii de mielina care inconjoara neuronii. Sa invatam impreuna sa ii identificam in mod corespunzator.     In cadrul unei conferinte de la Paris, in timpul unei reuniuni profesionale, vorbitorul a explicat unor sute de ascultatori ca un important producator de uleiuri, pe care nu-l voi numi pentru a nu-i face publicitate, poarta o responsabilitate uriasa, comparabila cu cea a unei crime impotriva umanitatii. Intr-adevar, inginerii acestei companii - oameni inteligenti a priori - stiu foarte bine ce fac atunci cand pun in vanzare aceste uleiuri care distrug creierul, inima, venele si arterele. In anul 2010, a circulat pe internet un articol cu privire la acest subiect.        Cele doua categorii de acizi care trebuie evitate sau reduse      Acizii grasi saturati    Acesti acizi grasi se gasesc in produsele de patiserie, in grasimile animale in general, in aproape toate produsele lactate, in unt, branza, margarina, carne, mezeluri, ulei de nuca de cocos, ulei de palmier, ulei de arahide."

Pe aceeași temă