Barbati. Femei. Traiasca diferenta!


0 ( 0 )

AUTOR:
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
176
ISBN:
9786063800412
BDCID:
00025038

     De ce femeile se simt vinovate daca isi aloca timp doar pentru ele, pe cand barbatii se ocupa de ei fara sa aiba vreo remuscare? De ce femeile simt nevoia sa se lamenteze si sa rezolve un conflict prin dialog, in timp ce barbatii il rezolva rapid in forul lor interior? De ce femeile au, mai degraba, tendinta sa se intristeze, iar barbatii, sa se infurie? De ce barbatilor le place inca sa se joace, in timp ce femeile renunta la joc foarte devreme? De ce barbatii vor sa vada lumea, pe cand femeile vor sa o simta? Ce este specific barbatilor? Dar femeilor?

    Combatand ideea conform careia barbatii si femeile sunt egali, psihologul Pilar Sordo afirma in aceasta carte ca barbatii si femeile sunt complet diferiti. Gratie acestei viziuni – care presupune necesitatea de a accepta conditia noastra de barbati sau de femei cu toate implicatiile ce decurg de aici –, este posibila evitarea competitiei care s-a instaurat si se dezvolta progresiv intre sexe si care a dus la o vizibila masculinizare a femeii.
    Cartea invita la echilibru si complementaritate intre laturile masculina si feminina care exista in fiecare dintre noi, oferindu-ne o serie de sugestii practice, menite sa ne conduca la obtinerea autonomiei de care avem nevoie pentru atingerea echilibrului psihic si a plenitudinii. 

   Fragment din volum:
 
    “De obicei, barbatul identifica o cauza a fericirii sau a nefericirii sale in obstacolele pe care le intalneste de-a lungul drumului pe care il parcurge spre atingerea telurilor sale. La randul sau, femeia considera ca ceilalti sunt responsabili de fericirea sau de nefericirea sa. La fel stau lucrurile si cu dorinta sexuala; femeile au senzatia ca aceasta dorinta nu le apartine, ci ca este desteptata de celalalt care - daca stie ce face - o poate determina sa se bucure. Daca acest lucru nu se intampla, nu ea, ci celalalt este de vina.
    Dorinta sexuala nu „se iveste", nu „vine" si nu „soseste". Iata cele trei exprimari folosite cel mai frecvent de femeile pe care le-am studiat. Ele vorbesc despre dorinta sexuala ca despre ceva in intregime exterior, care nu are nimic de-a face cu ele si pe care ele nu il pot genera decat cu mare dificultate. Aflati, doamnelor, ca dorinta sexuala exista si la femei, ca este in natura noastra si ca este placut sa experimentezi o astfel de dorinta, dar ca atata vreme cat nu ne asumam dorinta, este complicat sa dezvoltam si sa traim o sexualitate matura, bazata pe responsabilitate.
    Adesea, atunci cand tatal isi da seama ca fiica lui si-a inceput viata sexuala, este tentat sa arunce vina pe partenerul, pe prietenul sau pe amicul fetei. Acest lucru se intampla deoarece pentru tati este greu sa si-o imagineze pe micuta lor, pe fetita lor, excitata sexual. Intr-o familie credincioasa, ar trebui sa fie mai usor sa li se spuna tinerilor sa-si inceapa viata sexuala mai tarziu: acestora ar trebui sa li se spuna direct si clar „sa se abtina", adica sa aiba vointa sa astepte pana in momentul in care vor fi cu adevarat gata pentru noua si fericita etapa din viata lor. O mai mare maturitate este garantia unei relatii mai sigure. Asteptarea acestui moment ar trebui sa li se ceara si baietilor, si fetelor deopotriva."


Carti Practic. Util. Hobby Carti Parenting Si Familie Carti Relatii De Familie Si Sanatate Carti Dezvoltare Personala Carti Psihologie Practica Carti Sanatate Carti Non Fictiune Carti Lecturi Motivaționale Carti Practic Carti Util Carti Hobby Carti Sfaturi Practice

Comandă CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit