In bucataria lui Joseph

In bucataria lui Joseph

Descriere

    Cartea pe care o aveti in fata nu e doar despre arta si rafinamentul unor preparate de lux. E una dintre cartile de vizita ale lui Chef Joseph Hadad, pe langa restaurantul care-i poarta numele, prestatia de jurat in emisiunea Top Chef sau zecile de retete create de-a lungul anilor. E o parte din viata lui. Cititorii care vor avea curiozitatea sa ia in maini volumul in bucataria lui Joseph vor descoperi savoarea si rafinamentul din fiecare dintre ingredientele pe care Chef Hadad le combina intr-un mod magic.       Fragment din cartea de retete:       „CREVETI PE PAT DE NAUT IN STIL MEDITERANEAN      INGREDIENTE NAUT     400 g naut     5 linguri de ulei de masline     piper negru macinat     1 salota     1 catel de usturoi     sofran     nucsoara     cumin     1/2 lamaie      INGREDIENTE CREVETI     12 creveti decorticati     3 linguri ulei de masline     sare     piper alb macinat      INGREDIENTE DECOR     salata frisee     4 fire de coriandru     usturoi confiat (pagina 58)     12 frunze de busuioc prajit (pagina 73)     rosii confiate (pagina 58)     60 g branza de capra Saint Maure      PASTA DE NAUT. Nautul se spala bine si se lasa peste noapte la temperatura camerei. Apoi se pune la fiert cu 2 l de apa si putina sare, pana devine moale. 150 g de naut se pun in blender, cu sare, piper, 1/2 catel de usturoi si 2 linguri de ulei de masline. Se amesteca pana se obtine un piure.    NAUTUL CALIT. Intr-o tigaie mica se incinge uleiul de masline si se caleste salota taiata marunt. Se decojeste nautul ramas si se soteaza impreuna cu ceapa, cealalta jumatate de usturoi tocat marunt, sare, piper, nucsoara, un praf de sofran si cumin. Se adauga si 3 fire de patrunjel tocat marunt.    CREVETII. Se curata de coaja si se pastreaza capetele. Se spala bine si se tamponeaza cu hartie. Se asezoneaza cu sare si piper alb. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline. Se soteaza crevetii pe fiecare parte cate un minut. Se scot si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 3 minute.        Mod de prezentare     Se pune o forma rotunda intr-o farfurie adanca. Se umple forma cu pasta de naut ca un pat subtire. Peste pasta se pune nautul calit. Se scoate forma si se asaza 3 creveti peste naut. Se asezoneaza salata frisee cu putin coriandru, piper alb si zeama de lamaie si se asaza peste preparat. Se decoreaza cu branza de capra, usturoi confiat, rosii confiate si frunze de busuioc prajite."

Pe aceeași temă

Joseph Hadad

Marc Lévy,Jamie Oliver,Terry L. Paulson,Joseph Hadad,Joseph Murphy,Bronnie Ware,Dr. Joseph Mercola,Nazanine Hozar,David Lagercrantz,Harry Horse,Cristina Andone,Eldon Taylor