Primul meu dictionar de stiinta ilustrat

Primul meu dictionar de stiinta ilustrat

Descriere

     Primul meu dictionar de stiinta ilustrat explica direct si simplu tot ce le trebuie copiilor si parintilor pentru a intelege stiinta la nivel gimnazial. Aceasta carte ajuta la creearea unor baze solide pentru cunoastere si succes in domeniul stiintei. Cititorii pot descoperi rapid explicatii sau pot sa parcurga pe indelete fiecare subiect ca sa acumuleze cunostinte pas cu pas.     - Definitii clare a peste 700 de termeni si concepte-cheie     - Sute de exemple si ilustratii utile     - Linkuri catre cele mai bune site-uri despre stiinta pe care le ofera internetul           Fragment:         “Mirosul     Mirosul reprezinta perceperea aromelor substantelor chimice emise de un anumit lucru. Aromele patrund in corpul unui animal de obicei prin nasul acestuia. Animalele isi folosesc mirosul pentru a adulmeca hrana, pentru a-si identifica prietenii si familia si a-i avertiza in privinta unui pericol.          Ursii au cel mai dezvoltat simt al mirosului dintre toate animalele - de peste 9000 de ori mai dezvoltat decat al omului.          Un sarpe detecteaza mirosul prin limba scuturand-o usor.            Auzul     Auzul reprezinta perceperea vibratiilor, numite unde sonore, din aer. Acesta ajuta animalele sa detecteze mesaje de la alte animale. Atunci cand undele sonore patrund in corpul unui animal se transforma in vibratii, care actioneaza asupra receptorilor. Nervii preiau mesajele de la receptori si le transmit la creier          Greierii aud cu ajutorul picioorelor - o suprafata subtire, mai jos de genunchi, vibreaza cand intra in contact cu undele sonore.           Gustul     Gustul este simtul care detecteaza aroma unei substante. Animalele gusta folosindu-si gura si limba; altele, precum fluturii, isi folosesc picioarele. Limbile oamenilor sunt acoperite cu mici denivelari denumite papile gustative, care trimit mesaje catre creier in legatura cu gustul pe care il are un anumit lucru.      In timp ce o persoana mesteca, mancarea elibereaza substante chimice care ajung si in nas. Impreuna, papilele gustative si receptorii din nas detecteaza aroma mancarii. De aceea este greu sa simti gustul atunci cand ai nasul infundat.      Gustul ajuta animalul sa stie daca un lucru este sau nu comestibil. Mancarea putrezita si lucrurile otravitoare au un gust oribil, asadar animalele evita sa le manance.              Orice pradator care incearca sa inghita aceasta broasca sageata otravitoare o va scuipa, deoorece gustul este respingator.”

Pe aceeași temă

Sarah Khan