Vina si vinul gastronomiei
Descriere
O carte de bucate? Un retetar pentru gospodine mai mult sau mai putin indemanatice? Da si nu. Sau, mai bine spus, nu numai.Umorul, cultura, verbul sprinten, la fel de savuros ca o ciozvarta sfarainda de puicana umpluta si nu in ultimul rand un anumit gen de blandete si generozitate fac din Bogdan Ulmu un adevarat estet al artei culinare.Oferim cititorilor nostri inedita, nesperata sansa de a avea in biblioteca una dintre rarele carti alese de bucate care se citesc pe nerasuflate, in felul in care se citeste un roman captivant.Iar dupa ce veti fi citit si ultima pagina, puteti alege sa va duceti in bucatarie si sa va dedati desfraului culinar la care va imbie Bogdan Ulmu; sau puteti alege sa recititi pur si simplu unele pasaje, atat de savuroase, incat ar putea suplini cu brio orice fel de mancare din lumea asta.„Acest retetar nu se vrea nici exhaustiv, nici ideal. Nu se adreseaza gospodinelor cu experienta, dar nici celor incepatoare.El cuprinde o selectie din retetele preferate ale celui care, de peste trei decenii trudeste prin restaurantele tarii (si nu numai ale tarii), prin bucatariile personale (si nu numai), prin colturile de ziare si reviste, pe platourile TV, in scopul reinvatarii acestei atat de simple (si atat de complicate) arte culinare.Vei gasi in micul meu volum, cititorule, fel de fel de retete: mai mult sau mai putin cunoscute; mai mult sau mai putin ieftine; mai mult sau mai putin rapide. Mai mult sau mai putin «suportabile».Dar simpla lectura a fiecarui fel de bucate te va ajuta, poate, sa cunosti un nou mod de a gati; sau, in cazul in care-l vei aplica, o noua voluptate gastronomica. In cel mai rau caz, doar te va amuza...“ - Bogdan Ulmu