Heidi. Repovestire


Descriere

Heidi, o fetita de cinci ani, orfana, este lasata de matusa sa Dete sa locuiasca impreuna cu bunicul ei intr-o cabana din Alpii elvetieni. Heidi descopera farmecul vietii in natura si, cu veselia si bunatatea ei, reuseste sa inmoaie inima impietrita a bunicului, care alesese sa traiasca departe de oameni. Insa matusa Dete revine si o ia pe Heidi la Frankfurt, ca sa-si tina de urat Clarei Sesemann, o fata silita sa umble intr-un carucior cu rotile. Heidi e placuta de toti, mai putin de antipatica domnisoara Rottenmeier, guvernanta Clarei, dar nu asta este cea mai mare problema a lui Heidi, ci dorul de casa, care o transforma intr-o somnambula. Tatal Clarei si prietenul sau, doctorul, decid ca Heidi trebuie sa se intoarca in Alpi. Din nou acasa, Heidi reuseste sa-si induplece bunicul sa se intoarca in sat, iar in vara urmatoare e vizitata de insasi Clara, care, datorita prietenilor sai de la munte, invata sa mearga. Povestea lui Heidi e o poveste despre natura, prietenie, credinta si bunatate.

Editie ilustrata, alb-negru.

Fragment din "Heidi" - Repovestire dupa romanul lui Johanna Spyri

"Dar nici nu au apucat sa stranga farfuriile de la masa de pranz, ca un alt oaspete si-a facut aparitia. De data asta era matusa Dete.
Bunicul s-a holbat la hainele ei dichisite fara sa zica nimic. Se vedea dupa fata ei cat de surprinsa era de felul in care arata Heidi. Era atat de vesela si de voinica, incat Dete abia daca a mai recunoscut-o. Se indoise mereu ca facuse bine sa o lase pe copila cu bunicul ei, asa ca de indata ce-a primit vestile cele bune s-a grabit bucuroasa in sus.
O ruda instarita a familiei pentru care lucra avea o fata, cam de o seama cu Heidi, care nu se putea ridica din scaunul cu rotile. Era mai tot timpul singura, sarmana, si avea nevoie de cineva cu care sa se joace. Dete ii spusese slujnicei despre Heidi si femeia fusese de acord sa o ia pe fetita sa locuiasca la ele. Era o sansa nemaiintalnita pentru Heidi! Avea sa traiasca intr-o casa de oameni bogati, langa cineva cu care se putea juca tot timpul. "

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit