South and West: From a Notebook

South and West: From a Notebook

Autor
An publicare
2017
Nr. Pagini
144
ISBN
9781524732790

Descriere



De la autoarea cărții The Year of Magical Thinking vin și pasaje extinse din jurnalul ei nepublicat. Scrierile acestea oferă o privire revelatoare asupra procesului de creație al unei scriitoare legendare.
Joan Didion a păstrat dintotdeauna jurnale: frânturi de dialoguri, observații, interviuri, draft-uri de eseuri și articole, iar aici regăsim un draft al unei călătorii pe care Didion a întreprins-o împreună cu soțul ei, Jon Gregory Dunne, în vara anului 1970 prin Louisiana, Mississippi și Alabama.
Didion pune întrebări proeminentelor personaje locale, descrie moteluri, restaurante, o fermă de reptile părăsită, o vizită la Walker Percy, un brunch pentru doamne la Mississippi Broadcasters Convention.
Ea vorbește despre căldura sufocantă, ritmul în care oamenii din aceste locuri își duc viețile, lumina sulfuroasă și preocuparea pentru rasă, statut social și moștenire pe care o descoperă în micile orășele pe care le vizitează.
După Sud urmează Vest în jurnalul intitulat California Notes în care Didion reflectează la peisajele spectaculoase, femeile vestice și toată inspirația pe care a adunat-o pentru a scrie apreciata care lansată în 2003, Where I Was From.

Pe aceeași temă

Joan Didion