Stiintele educatiei

Stiintele educatiei

Descriere

Realizata prin colaborarea cadrelor didactice si a cercetatorilor din principalele centre universitare din Romania, lucrarea ofera o imagine a nivelului atins de gandirea pedagogica, practica educationala si cercetarea stiintifica la inceputul celui de al treilea mileniu pe plan international, propunandu-si, in acest fel, sa reprezinte prima sursa de informare a tuturor celor angrenati in larga extensie a evantaiului educational: educatori, cercetatori, manageri, decidenti.
In acest scop, Dictionarul ofera atat articole de sinteza a stadiului actual al cunoasterii in domeniul stiintelor educatiei, cat si teorii, strategii si instrumente necesare proiectarii si desfasurarii unui proces educational in viziune moderna.. In ansamblul sau, Dictionarul poate constitui o lucrare referentiala pentru specialistii care se ocupa de formarea si dezvoltarea competentelor profesionale ale cadrelor didactice, jalonand directiile spre care se indreapta educatia in societatea cunoasterii.
Dictionarul "Stiintele Educatiei" este o incursiune in tainele procesului de educatie, o lucrare care releva caracterul stiintific al procesului educativ.

Pe aceeași temă