Legenda Aurea. Viețile Apostolilor

Legenda Aurea. Viețile Apostolilor , Jacques De Voragine


Din Evul Mediu timpuriu până în prezent, faptele apostolilor au influențat extrem de amplu viață spirituală și pământească a credincioșilor – deopotrivă catolici și ortodocși. În această compilație, venerabilul Jacques de Voragine, numit episcop de Genova în secolul al XIII-lea și apoi canonizat, reunește întru lumînarea sufletească a oamenilor de rând relatări despre viață și faptele celor doisprezece apostoli ai lui Iisus, precum și ale altor sfinți.

Inspirându-se din diverse surse scrise, Jacques de Voragine zugrăvește cu măiestrie narativă și cu un dramatism remarcabil viețile exemplare și minunile săvârșite de , care au propovăduit învățătura creștină în toată lumea. Dovadă indiscutabilă a talentului de povestitor al cuviosului Jacques este faptul că Legendă Aurea se număra printre cele mai tipărite și mai citite cărți din istorie, această fiind tradusă în numeroase limbi încă de la apariția să.

Această versiune prescurtată a Legendei Aurea pune la dispoziția cititorului evlavios – ori, poate, pur și simplu mânat de curiozitate – modele de sfințenie și de curățenie spirituală oferite de cei doisprezece apostoli ai lui Iisus, menite să-i călăuzească purtarea și gândurile pe tot parcursul anului. Indiferent că da sau nu crezare pe deplin relatărilor lui Jacques de Voragine, cei care parcurg textul acestei cărți se vor simți, cu siguranță, mișcați și vor găsi în el o sursă inepuizabilă de înțelepciune și curaj.
Noua

Carti pe aceeasi tema