Informatica si TIC

Informatica si TIC

Editura
An publicare
Nr. Pagini
96
ISBN
9786068681789

Descriere

Manualul de Informatica si TIC pentru clasa a V-a contine 96 pagini si este structurat in 6 unitati de invatare. Fiecare unitate de invatare cuprinde: sectiune de predare-invatare, sectiune de recapitulare, sectiune de evaluare.

Lectiile sunt construite pe baza unor exemple practice, relevante pentru experienta de viata a elevului. Fiecare lectie este impartita in momente de invatare si mini-sectiuni suplimentare: • Aminteste-ti - face referire la concepte si notiuni studiate in anii anteriori punandu-le intr-un context ludic, interdisciplinar din viata cotidiana a copilului • Din experienta ta - face referire la concepte si notiuni practice, din viata elevului, la care se face apel pentru a adauga noi informatii in legatura cu cele pe care elevul le intalneste in viata de zi cu zi • Descopera - o serie de exercitii si situatii problematice, din care elevul sa desprinda si sa gaseasca informatia noua, printr-un efort personal • Observa - solicita elevului sa desprinda informatia noua si sa traga concluzii prin simpla observare a datelor oferite, raspunsul fiind evident • Observa si descopera - pot aparea impreuna daca situatia concreta o permite • Important - prezinta informatia noua (idei, definitii etc.) concis, cat se poate de vizual si cu exemple, astfel incat sa fie usor inteles si retinut de catre elev • Exerseaza - solicita elevului sa aplice ceea ce a invatat • Citeste, cauta, informeaza-te - solicita elevului sa caute mai multe informatii referitoare la o notiune mai complexa

Manualul scolar a fost aprobat prin Ordinul ministrului educatiei nr. 4065 din 16.06.2022. Acest manual este realizat in conformitate cu programa scolara aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nationale nr. 3393 din 28.02.2017.

Pe aceeași temă

Clasa 6,Melinda Emilia Coriteac,Diana Carmen Baican

Clasa 6,Daniel Popa

Clasa 6,Melinda Coriteac,Diana Baican

Clasa 8,Mihaela Giurgiulescu,Valeriu Benedicth Giurgiulescu

Clasa 5,Carmen Diana Baican,Melinda Emilia Coriteac

Clasa 6,Daniel Popa

Clasa 5

Clasa 5,Cristian Alexandrescu,Alina C. Birta,Cristian T. Olteanu

Clasa 5,Maranda Lint

Clasa 5,Clare Kennedy,Chiara Soldi

Clasa 5,Aurelia Calugarita

Clasa 5,Liliana Putinei,Cristina Mircea,Cristina Truta