Carte de bucate

Carte de bucate

Autor
Editura
An publicare
2018
Nr. Pagini
484
ISBN
9735008904

Descriere

In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa. Acesta e ingredientul secret din cele peste 1500 de retete adunate in prezenta editie integrala.

Peste 1500 de retete: mai multe decat in oricare dintre editiile publicate din anii 1930 pana astazi, intr-un volum "restaurat", astfel ca pretiosul, vechiul continut sa capete o forma editoriala moderna.
Cea mai cunoscuta, cea mai longeviva, insasi cartea de bucate a romanilor -- intr-o formula capabila nu numai sa va hraneasca nostalgiile, ci si sa va fie utila in urmatorii 50 de ani.

Un amanunt, in editia de fata veti gasi informatii inedite despre cea care si-a publicat Cartea de bucate sub pseudonimul Sanda Marin. Fragment din cartea "Carte de bucate" de Sanda Marin

"790 Budinca de clatite cu legume

O mana fasole verde, o mana mazare boabe, cateva buchete conopida, 1 dovlecel mic, 2 cartofi, 1 morcov, 1 lingura faina,1 lingura unt, 1 ceasca lapte, 2 oua, 2 linguri branza rasa (de ex. parmezan), 2 linguri smantana, sare.
Pentru clatite: 2 oua, 1 ceasca faina, 1 ceasca lapte, 1 lingura unt, sare

Se fac din 2 oua 14-15 clatite fara zahar (R 939). Dinainte se fierb separat legumele, adica fasolea verde, mazarea boabe, cateva buchete de conopida, un dovlecel, 2 cartofi, un morcov, acestea din urma curatate si taiate bucati potrivite. Intre timp, pregatim sosul: se pune la prajit o lingura de faina cu o lingura de unt si inainte de a se rumeni se stinge cu lapte, potrivind sosul sa aiba consistenta smantanii. Se pune sare. Dupa ce s-a mai racorit se adauga ouale, branza rasa si smantana. Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor. Se asaza 2 clatite pe fund si 3-4 pe margini, astfel ca, o data cratita umpluta, sa le putem toarce deasupra si sa fie toata budinca imbracata in clatite. Se pun un strat de legume amestecate, 2 linguri de sos, o clatita si asa mai departe, pana se umple cratita. Se intorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste cu unt budinca si se da la cuptor sa se rumeneasca. Cand este gata se rastoarna. "

Pe aceeași temă

Sanda Marin

Sanda Marin

Sanda Marin

Silvia Jurcovan

Sanda Marin

Maria Maurer

Sanda Marin