Epilepsia, intre mit si adevar

Epilepsia, intre mit si adevar

Editura
An publicare
Nr. Pagini
ISBN
9786067995572

Descriere

Epilepsia, intre mit si adevar este o carte de specialitate neurologica, in care se trec in revista ultimele noutati teoretice si practice existente la ora actuala in boala epileptica, in text existand numeroase trimiteri spre o bibliografie extrem de bogata. Un alt capitol important este cel care se refera la medicatia terapeutica, reprezentand un adevarat vademecum farmacologic al bolii epileptice.

Lucrarea se adreseaza mai multor categorii de cititori fiind mai mult decat o carte de stricta specialitate deoarece epilepsia este privita in decursul evolutiei sale istorice, cu referiri la diferite personalitatile afectate de boala epileptica, care au reusit prin activitatea lor sa influenteze mai multe domenii: istorie, literatura, stiinta, arta. De asemenea exista un capitol care se refera la felul cum este privita si ilustrata boala epileptica in diferite opere literare sau in diferite capodopere de arta (pictura, sculptura).
  Cartea este utila si pacientilor epileptici, deoarece ultimile doua capitole prezinta principalele norme de conduita pe care orice pacient cu boala epileptica (mai ales gravida epileptica) ar trebui sa le respecte: alimentatie, activitate zilnica, sport, scolarizare, sexualitate, fertilitate, nastere si alaptare.

Pe aceeași temă