1000 de boli pe intelesul tuturor vol. 1
Descriere
Volumul I
A- L
"1000 de boli pe intelesul tuturor" este o carte de cultura medicala care nu poate lipsi din biblioteca familiei! Lucrarea ofera informatii despre un mare numar de boli, frecvente sau mai rare, ce sunt prezentate in ordine alfabetica, pentru a fi usor de identificat.
Explicatiile simple si accesibile tuturor, ce caracterizeaza prezentarea fiecarei boli ( definitie, cauze, frecventa, semne si simptome, teste de diagnostic, evolutii si complicatii, tratament, preventie si educatie), fac din aceasta carte o indispensabila enciclopedie medicala de familie.
Gratie ei, se pot foarte usor recunoaste simptomele, urmari desfasurarea unor tulburari sau boli ale corpului uman, pentru a sti cand este cazul sa fie consultat medicul si demarate investigatiile medicale in vederea aplicarii masurilor ce se impun.
Aceasta carte contine informatii de ultima ora, oferite de progresele realizate in cercetarea stiintifica si in identificarea unor noi metode de diagnostic si tratament." Fragment:
"ASTIGMATISMUL
♦ Definiţie şi cauze: Anomalie de refracţie (schimbarea direcţiei luminii la trecerea dintr-un mediu în altul) în care imaginea unui obiect este diferită în funcţie de diferitele axe ale ochiului. Cauza principală este o anomalie a curburii corneei, constituţională sau secundară — spre exemplu, unei intervenţii chirurgicale.
♦ Frecvenţă: Un astigmatism moderat afectează 15% din populaţie, dar forma severă apare numai la 2% din indivizi. Asocierea cu hipermetropia este frecventă.
♦ Semne şi simptome: Defectul afectează atat vederea de aproape cît şi pe cea la distanţă (confuzia unor litere, oboseala ochilor). Liniile drepte verticale şi orizontale sînt văzute cu claritate diferită.
♦ Investigaţii: Keratometrul (proiectarea de mire pe faţa anterioară a corneei) permite cuantificarea astigmatismului. "