Vrajitorul din Oz

Vrajitorul din Oz

Editura
An publicare
Nr. Pagini
176
ISBN
9739973280

Descriere

Folclorul, Iegenda, miturile si basmele au insotit copilaria multor persoane de-a lungul timpului, deoarece orice copil echilibrat isi manifesta gustul spontan si sanatos pentru povestile fantastice, miraculoase, si orice tine de imaginatie.
Fanteziile minunate ale fratilor Grimm sau ale lui Andersen au contribuit la incantarea sufletelor de copii la fel ca orice alt tip de creatie umana.
Totusi, basmele de altadata, care au servit multor generatii, pot fi in prezent aranjate pe raftul istoric al bibliotecilor cu lecturi pentru copii; caci a sosit vremea ca basmele sa se innoiasca;
Trebuie sa eliminam stereotipurile demodate cu spirite, pitici si zane, cat si oribilele peripetii care fac sa-ti inghete sangele in vine, imaginate de autorii lor cu scopul de a adauga povestii o morala de avertisment.
Cum educatia moderna coincide cu invatarea moralei, copiii contemporani cauta doar placerea in basme si trec cu usurinta peste orice incident neplacut.
In acest spirit a fost scrisa si povestea Minunatul Vrajitor din Oz, cu singurul scop de a-i bucura pe copiii de astazi.
Ea aspira sa fie un basm modern care, pastrand totusi magia si bucuria caracteristice genului, alunga tristetea si cosmarurile. -  L. Frank Baum, Chicago, aprilie 1900,

Pe aceeași temă

Frank L. Baum

Frank L. Baum

L. Frank Baum

Necunoscut

L. Frank Baum

De L. Frank Baum

L. Frank Baum