Controlul mintii

Controlul mintii

Autor
Editura
An publicare
2016
Nr. Pagini
299
ISBN
9734706525

Descriere

Controlul mintii. Stravechea arta a razboiului psihologic

Buddha spunea: „Cea mai puternica arma de care dispui este mintea dusmanului tau.“ Crucial pentru victoria in orice batalie este razboiul psihologic, tehnica folosita si perfectionata de cei mai mari ganditori militari din istorie, ca Sun Tzu, Yoritomo si Musashi in Japonia, precum si de alte genii mai putin cunoscute, dar incredibil de influente.

Dr. Haha Lung, autor a peste douasprezece carti despre artele martiale, ofera principiile elementare pentru patrunderea mecanismelor de aparare mentala ale inamicului. Temerile, nelinistile, sperantele si convingerile inamicului pot fi indreptate impotriva lui. Cele mai eficiente tehnici de control al mintii vin de la maestrii uitati din domeniu si sunt prezentate aici pentru prima oara.

Vei invata:
* Artele intunecate: arta intimidarii;
* Secretul lui sapte: cele sapte roti ale puterii;
* Maestrii din Orient: mestesugul Hircarra si voodoo vietnamez;
* Chipul chinezului: arta lui K'ung Ming si citirea fetei la chinezi;
* Iscusinta samurailor: arta influentei dupa Yoritomo; Calea fara sabie; razboinicii din umbra;
* Sangele lui Avraam: stiinta neagra din Biblie.



Fragment din cartea " Controlul mintii" de Haha Lung:

"Inteligenta si informatiile
„Informatiile personale precise se pot dovedi mult mai importante decat munitia de precizie." Contele de Marenches, fost sef al serviciului francez de informatii
Stiinta neagra (controlul mintii) este in primul si-n primul rand „stiinta inteligentei si a informatiilor". Inteligenta este innascuta, iar informatiile se aduna.
Inteligenta innascuta. Potentialul de inteligenta cu care te nasti, precum si cel care se adauga de-a lungul vietii prin experienta, educatie si abilitati, este innascut.
Ca sa vezi surpriza: putini oameni se apropie cat de cat de fructificarea deplina a potentialului inteligentei lor.
Cel mai important factor determinant al masurii in care ne apropiem de utilizarea maxima a potentialului inteligentei noastre este asiduitatea cu care ne invatam sa receptam si sa procesam corect informatiile despre lume.
Adu-ti aminte ca creierul nostru, al oamenilor, are doua „laturi": emisfera stanga, care se ocupa de gandirea liniara si logica, si emisfera dreapta, mai abstracta si mai artistica.
Desi ne folosim cu totii ambele emisfere cerebrale, la fiecare dintre noi domina fie cea dreapta, fie cea stanga.
Oamenii cu emisfera stanga dominanta gandesc mai metodic, le place sa organizeze lucrurile si sa le indeplineasca pas cu pas. Oamenii de felul acesta sunt manageri buni, cu picioarele pe pamant, dar primesc rareori premii pentru creativitate sau inovatie.
E usor de depistat daca la un individ domina emisfera dreapta sau cea stanga, pe baza indiciilor verbale si neverbale."

Pe aceeași temă

Haha Lung