Igloo
Descriere
AGENDA
Inapoi la Lucia
Designul romanesc pentru prima data la IMM Cologne
Mathematics: The Winton Gallery
Cinema Alesia: istorie recuperata contemporan
CITYPLUS
Polonia in 4 proiecte de reactivare urbana
Polonia creativa
Igloostudent
Laser Valley – Land of Lights, intre cunostintele istorice si intrebarile lumii de astazi
Inovatie
Proiectare algoritmica in ElbPhilarmonie
Smart Habitat
Grohe Aquatunes. Energizati-va experienta dusului!
PROIECTE
Primaria Bucurestilor
Casa T – armonie prin complementaritate
Locuinta B: luminoasa relaxare
Light – tres light: Le Bistrot Francais
Kane World Food Studio, exotic vegetal
Dancing Lobster: cadru portughez, relaxant
DOSAR
Arhitectura contemporana poloneza
Muzeul National din Szczecin
Comemorare in santier
CKK Jordanki – reciclare si inovatie
Arca lui Konieczny
Living-Garden House, o noua dimensiune a lui acasa
DESIGN
Design polonez contemporan: trei declinari
M&O 2017, Paris
Angela Ciobanu: alaturari diafane de materiale si povesti
POSTFATA
Idiosincrazii
Fragment:
"LASER VALLEY – LAND OF LIGHTS
intre cunostintele istorice si intrebarile lumii de astazi
Tema concursului intemational de idei organizat de Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti a cerut ilustrarea vizionara Laser Valley – Land of Lights.
S-a dorit imaginarea unui ecosistem dinamic si deschis de cercetare, capabil sa ofere un mediu interesant si eficient de lucru care reuseste sa pastreze – in egala masura – bogatia resurselor de mediu si istorice ale sitului.
Dezideratul concursului a fost proiectarea si prezentarea unui loc pentru trait, pentru recreere, pentru invatare, un centru de stiinta, cercetare, inovare, afaceri si mobilitate.
In concurs s-au inscris 26 de proiecte provenind din 5 tari. Board-ul concursului a cautat propuneri creative si coerente intr-o arhitectura atractiva si cu un scenariu elaborat.Juriul a urmarit idei de varf in arhitectura de astazi. Pentru autoritatile locale, ideea de continuitate este importanta si, de aceea, promovarea si reprezentarea istoriei si a culturii intr-un mediu high-tech a devenit un deziderat.
Selectarea castigatorilor a fost facuta prin sapte criterii de evaluare mentionate in tema proiectului: Abilitatea de a articula creativitatea cu ideile inovatoare; Urmarirea obiectivelor competitiei si criteriile de proiectare in raport cu aria urbana data; Originalitatea si noutatea in utilizarea unor concepte durabile; Abilitatea de a integra diferite discipline in proces; Calitatea designului; Claritatea materialului prezentat; Comunicarea clara a aspectelor esentiale ale abordarii. Dupa o analiza atenta si urmarind criteriile,juriul a alcatuit o lista scurta de proiecte, accentuand ideea ca viziunile cu efecte pe termen lung contin arhitectura si urbanism vizionar recunoscand cultura locala. Acestea sunt: Sun Valley, Coexisting City, The Full Spectrum, No Limits, Power Grid.
Cele mai multe proiecte prezinta o arhitectura atragatoare care rezoneaza cu piata. Grafica lor va fi apreciata de multe reviste de arhitectura tocmai pentru ca proiectele ilustreaza evident directii noi in design si arhitectura. Dar numai cateva proiecte au calitatea de a indica operarea cu precautie intre cunostintele istorice si intrebarile lumii de astazi."