Kincses Kepeskonyv. Visegrad

Kincses Kepeskonyv. Visegrad

An publicare
2009
Nr. Pagini
48
ISBN
9789738890312

Descriere

Kevés olyan szép és izgalmas város van Magyarországon mint Visegrád. A Várhegyet körülölelő Dunakanyar látványa már az ókorban is sok népnek megtetszett. A rómaiak itt építették ki birodalmuk erődökkel és őrtornyokkal szegélyezett határvonalát, Szent István király vármegye-központtá tette, IV. Béla pedig várat épített ide. Károly Róbert Visegrádra költöztette királyi udvarát, Nagy Lajos palotát épített, Zsigmond pedig Közép-Európa legszebb királyi lakóhelyévé tette. A falak között és alatt sok minden történt: királytalálkozó nappal, koronalopás éjnek idején, lovagi torna és fényes vendéglátás, erővel és csellel véghezvitt várostromok.

A nagy sikerű, díjazott Kincses Képeskönyv Visegrád sorozat harmadik darabja az ezeréves fennállását ünneplő Visegrád város történetét mutatja be. Időutazásra hív e könyv, mely az őskortól napjainkig tart, sőt, bepillantást nyújt a közeljövő terveibe is. A könyv elsősorban tizenéves olvasók számára íródott, de örömmel forgathatják kisiskolások, felnőttek és nagyszülők is, akik meg akarnak ismerkedni a város történetével.

A könyvet a visegrádi Mátyás Király Múzeum neves régészeinek kutatásai és útmutatásai alapján írta Zágoni Balázs meseíró. A humoros, tüneményes, történelmileg mégis hiteles illusztrációk Jánosi Andrea munkái.

Pe aceeași temă

Zagoni Balazs

Zagoni Balazs,Janosi Andrea