Pachet 3 carti Seria Vindecarea copilului interior
Descriere
Pachetul contine:
• Vindecarea copilului interior - Stefanie Stahl (272 pagini)
• Oricine poate avea o relatie fericita - Stefanie Stahl (320 pagini)
• Caldura cuibului parintesc. Educa-ti copilul cu blandete si ajuta-l sa devina independent - Stefanie Stahl, Julia Tomuschat (256 pagini) Vindecarea copilului interior. Renunta la tiparele care aduc nefericire si accepta-te asa cum esti - Anul 2020 Ce-ai zice daca ai afla ca, atunci cand doi oameni se cearta, de fapt conflictul nu e declansat de doi adulti cu o constiinta de sine solida, ci de copiii aflati in fiecare dintre ei? Fie ca avem probleme legate de increderea in fortele proprii, ne indoim ca partenerul, seful sau noua cunostinta ne place cu adevarat sau avem adesea dificultati in a relationa, motivul este ca asociem amintiri urate sau chiar traumatice cu perioada copilariei; sau poate ca unii dintre noi au avut o copilarie nefericita, dar si au reprimat aceste experiente. Dar cum sa ne redobandim increderea? Cum sa nu ne mai complacem in mediocritate si sa ne aruncam in viata plini de curaj? Psihoterapeuta Stefanie Stahl e de parere ca abia cand vom face cunostinta cu copilul din noi si ne vom imprieteni cu el ne vom da seama ce nazuinte si rani profunde avem in noi. Atunci vom putea accepta aceasta parte ranita a sufletului nostru si o vom vindeca. Astfel, increderea in noi insine va creste, iar copilul din noi isi va gasi, in sfarsit, un refugiu. Cu ajutorul exercitiilor practice pe care le propune autoarea, iti vei vindeca ranile sufletesti, iti vei descoperi resursele si vei gasi raspunsurile la intrebarile pe care ti le-ai pus intotdeauna. Pentru ca meritam cu totii sa ne simtim protejati, in siguranta si doriti, sa avem relatii mai bune si sa ne simtim impliniti.
Oricine poate avea o relatie fericita. Gaseste echilibrul dintre apropierea de celalalt si libertatea personala - Anul 2021
Care e reteta unei relatii fericite? Raspunsul e surprinzator de simplu: echilibrul dintre atasamentul de celalalt si independenta personala. Intreaga viata si toate relatiile noastre se bazeaza pe cautarea acestei armonii intre nevoia de legaturi umane si autonomie. Intr-o relatie, trebuie sa renuntam la o parte din libertatea personala; pentru a fi independenti, trebuie sa renuntam la o parte din relatie. Pentru multi oameni, totusi, echilibrul acesta nu exista: sunt fie prea implicati, fie prea detasati. Odata ce intelegem mecanismele care strica sau impiedica acest echilibru si ne dam seama cum sa-l atingem sau sa-l restabilim, nu va mai fi nevoie sa speram, de exemplu, ca partenerul nostru se va schimba sau ca barbatul ori femeia ideala va aparea din senin la usa noastra. Vom crea o relatie in care doi oameni sunt pe picior de egalitate si simt ca au aceleasi valori. Cu stilul ei clar si convingator, cu o abordare practica si cu ajutorul indispensabil al "copilului nostru interior", Stefanie Stahl ne invata sa identificam strategiile defensive pe care le-am invatat de-a lungul anilor si ne prezinta tehnici prin care putem sa renuntam la tiparele comportamentale disfunctionale, nocive pentru o relatie fericita. Oricine e capabil sa recunoasca relatiile care nu au sanse de succes si sa traiasca o relatie implinita si de durata.
Caldura cuibului parintesc. Educa-ti copilul cu blandete si ajuta-l sa devina independent - Anul 2022
Carte pentru orice parinte care vrea sa-si vada copilul devenind o personalitate puternica si fericita. Parintii de azi trebuie deja sa faca fata unui numar impresionant de indatoriri si cerinte. Cartea de fata nu-si propune sa-i impovareze in plus cu eternele sfaturi pedagogice, ci sa le usureze sarcina. Cum anume? Indemnandu-i sa reflecteze la relatia cu copiii lor si cu ei insisi. A te intelege mai bine pe tine insuti - de dragul copiilor Cum in zilele noastre aproape ca nu mai exista familii mari si nici copilul nu mai e crescut si educat de un sat intreg, parintii si copiii din familia mica sunt intr-o masura mult mai mare "ei intre ei", iar copiii sunt, mai mult ca oricand, expusi la toate asperitatile din caracterul parintilor sau al figurii de atasament. Cu atat mai mult conteaza sa fii impacat, ca mama sau ca tata, cu tine insuti si sa devii constient de propriile convingeri implicite, de propriile tipare de gandire si comportament. In felul acesta iti vei putea vedea copiii nu doar prin prisma pretentiilor si nevoilor tale, ci le vei putea identifica lor nevoile reale. Aplicand la educatie conceptul "copilului interior", cele doua autoare, psihologe cu experienta, iti arata cum poti gasi, ca parinte, echilibrul dintre a fi atasat de copilul tau si a-l lasa liber, cum ii poti da radacini si sustinere, daruindu-i, in acelasi timp, aripi si incredere in sine pentru confruntarea cu lumea. Cu cat parintii reusesc mai bine sa nu se scape din ochi pe ei insisi, cu atat mai bine isi pot trage sufletul si le pot fi copiilor parinti buni, autentici si iubitori. Nu e vorba atat de A FACE ceva, cat mai degraba de A FI mai constient de ceea ce se intampla cu tine si de efectul pe care il ai asupra copilului.