3 Titani - Rembrandt, Beethoven, Michelangelo

3 Titani - Rembrandt, Beethoven, Michelangelo

Descriere

Emil Ludwig a fost un jurnalist si prozator renumit, mai ales pentru biografiile sale care se caracterizeaza prin abundenta si minutiozitatea detaliilor, dar si prin finetea observatiilor. In aceasta carte, Ludwig a portretizat 3 mari personalitati fundamentale ale omenirii pe care le-a unit sub titlul 3 Titani.
Prima biografie este a lui Michelangelo, de la a carui nastere se implinesc anul acesta 545 de ani - considerat simbol al artei universale si geniu al Renasterii italiene.
Urmeaza Rembrandt, maestrul cu peste 600 de picturi, 2000 de desene si 300 de gravuri.
Al treilea titan este Beethoven - de la a carui nastere se implinesc anul acesta 250 de ani - acest geniu care a ramas in memoria multora mai ales pentru Oda bucuriei si Simfonia a IX-a, Toti pe lume, frati noi suntem. 

2020 este anul Beethoven si este sarbatorit in toata lumea, astfel ca si noi ne alaturam acestei sarbatori prin publicarea extraordinarei lucrari a lui Emil Ludwig - 3 Titani. Ea este si ultima din seria 3x3; 3 Filozofi - Socrate, Giordano Bruno, Galilei - 3 Maestri - Balzac, Dickens, Dostoievski.

Pe aceeași temă

Arthur Conan Doyle,George Macdonald,Guy De Maupassant,H.p. Lovecraft,Oliviu Crâznic,Rudyard Kipling,Saki,Șerban Andrei Mazilu,Algernon Blackwood,Hugh Walpole,Robert E. Howard

Emil Ludwig