Ana Aslan - Paperback brosat - Theodora Bărbulescu-Poli - Curtea Veche

Ana Aslan - Paperback brosat - Theodora Bărbulescu-Poli - Curtea Veche

Descriere

Academician dr. Ana Aslan, o mare personalitate medicală și științifică a României, este medicul devenit celebru prin contribuțiile aduse la studierea fenomenului de îmbătrânire.

Prioritățile care i-au consolidat faima sunt legate de înființarea în București a primului institut de gerontologie și geriatrie din lume, dedicate problematicii persoanelor vârstnice.

A inițiat o abordare complexă, multidimensională a evaluării fenomenului de îmbătrânire umană: cercetarea fundamentală a proceselor intime, la nivel celular și subcelular, implicate în transformările care însoțesc înaintarea în vârstă; evaluarea modificărilor întâlnite la nivelul macroorganismului uman odată cu trecerea anilor; implicațiile fenomenului de îmbătrânire la nivelul marilor colectivități umane – gerontologia socială.



A dezvoltat o terapie adresată în mod specific vârstnicilor, cu efecte atât profilactice, cât și curative, terapie care îi poarta numele, bazata pe produsele originale Gerovital H3 și Aslavital, de care au beneficiat de-a lungul timpului peste un milion de pacienți, inclusiv multe personalități din întreaga lume.



Ca o recunoaștere a meritelor deosebite, Organizația Mondială a Sănătății i-a conferit Premiul ,, Leon Bernard” și a recomandat institutul pe care ea l-a fondat drept etalon la nivel mondial în domeniile geriatriei și gerontologiei.



Importanţa pentru medicină a marelui om de ştiință care a fost Ana Aslan este atestată de înscrierea numelui său pe mausoleul Hippocrate, părintele medicinei.



Prof. Dr. Gabriel-Ioan Prada

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”

Pe aceeași temă